HRANA ZA RADNIKE!

Jeger je najbolji kad mu se počnu “frkati” rubovi, a iz njega počne kapati mast!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivan Mikec
- Advertisement -

Franjo Vurušić iz Čakovca ima mali, ali primjeran voćnjak u Brezju. Uz voćnjak je uredio i kućicu od kontejnera, gdje čuva alat i dočekuje prijatelje. Iako u godinama, u nasadu uglavnom sve radi sam. Tek za one važnije poslove oko branja i sada proljetnog orezivanja treba pomoć. Ove godine orezati mu je pomogao Ivan Mikec iz Čakovca.

Običaj je kod nas da radnike poslije obavljenog posla treba i dobro nahraniti da vrate snagu i da imaju podlogu za koji gemišt. Domaćin Vurušić se ovaj put odlučio u posebnoj posudi naložiti vatri i ispeći Vajdin jeger.

– Nema boljeg od onog kad mu se počnu “frkati” rubovi, a iz njega počne kapati mast. Tada je spreman da se pojede u slast – kaže Franjo Vurušić.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još