Započele pripreme za novu speedway sezonu na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Njemački vozač Max Dilger gromoglasno je protutnjao stadionom Milenium u Donjem Kraljevcu i time označio početak nove speedway sezone u Hrvatskoj! Proljeće dolazi, a sportski vjesnici su upravo spidvejaši koji dolaze u Hrvatsku na svoje prve sezonske treninge.


U petak, 25. veljače, sezonu 2022. otvorio je njemački vozač Max Dilger i na zubatih 10 stupnjeva nizao krug za krugom.

– Već šest godina dolazim ovdje na treninge, stadion je odličan, vrijeme je češće bolje nego u Njemačkoj, i u Međimurju i na stadionu se osjećam već kao doma. Iznenadili su me i domaći fanovi sporta koji su došli pogledati prve krugove – rekao je Max.

– Rado bih češće došao u Hrvatsku ljeti, no tada nam traje sezona pa uživam ovdje na proljeće koliko mogu. Prvu ovogodišnju utrku vozim idući vikend u Francuskoj, a uskoro potom počinju i poljske, njemačke i švedske lige – kazao je.

U subotu pak nas je na stadionu dočekao pravi proljetni dan što je značilo da je na stazi bilo desetak vozača, Dilgeru se pridružio višestruki njemački prvak, brončani vozač s Europskog prvenstva 2019. godine Erik Bachhuber, ali i slovenski profesionalac Matic Ivančić, mladi slovenski junior te četiri talijanska vozača, Nicolas Vicentin, Niccolo Percotti, Kevin Cocco i Andrea Battaglia!

Sezona treninga nastavlja se i ove nedjelje, te od utorka, 1. ožujka, kad nam stiže Laguta, Zmarzlik, reprezentacija Velike Britanije, ali i Vaculik, Hartel, Klindt, potom petnaest danskih vozača i mnogi drugi.

Treninzi u ožujku tek najavljuju početak FIM SPEEDWAY GRAND PRIX 2022. sezone koja počinje baš kod nas u Hrvatskoj. Nova sezona, novi promotor i kako kažu stranci, najbolji stadion u Europi, garancija su za najbolju utrku koju smo gledali zadnje desetljeće.

Ulaznice za FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF CROATIA 2022. potražite u sustavu ENTRIO, dok smještaj možete rezervirati putem službenih stranica OVDJE.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Od idućeg tjedna nove cijene goriva

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od idućeg tjedna ponovno...

Ponosni promotori Međimurja oduševili u metropoli

-Ponosna ekipa oduševila je Povjerenstvo i po 12 puta...

FOTO Zanimljivih stvari ima na humanitarnom buvljaku u zgradi Scheier

Azil Prijatelji Čakovec organizirao je još jedan humanitarni buvljak...