FOTO Zoran Kolarić oduševio izložbom fotografija ‘Čovjek i grad’

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec u petak je otvorena izložba pod nazivom “Čovjek i grad” poznatog i priznatog čakovečkog fotografa Zorana Kolarića.

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u rodnom gradu izložio je 38 crno-bijelih fotografija nastalih u Istanbulu, Adani, Puli, Pragu, Šibeniku, Lisabonu, San Marinu, Riminiju, Skopju, Čakovcu, Zagrebu, Bujama i Subotici. O bogatom fotografskom opusu Zorana Kolarića na otvorenju su govorili ravnateljica MMČ-a Maša Hrustek Sobočan i potpredsjednik Foto Kluba Čakovec Davor Žerjav.

Zoran Kolarić rođen je u Čakovcu. Fotografijom se bavi posljednjih desetak godina. U svom fotografskom radu usredotočen je na ulično-dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju. Do sada je imao dvije samostalne izložbe te je sudjelovao na više od sto skupnih i domaćih fotografskih izložbi.

Između ostalog, radi na priručniku o uličnoj fotografiji koja bi trebala izići iz tiska do kraja 2022. godine te na monografiji s temom ulične fotografije. Izložba fotografija Zorana Kolarića može se razgledati u Izložbenom salonu MMČ-a do 13. ožujka 2022.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još