Filmovi, izložbe, predstave – ovako možete popuniti slobodno vrijeme

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U subotu 22.1. u 16 sati organizirana je Dječja filmska tribina. Prikazat će se Pčelica Maja 3: Zlatno jaje, animirana avantura sinkronizirana na hrvatski jezik.

U 18 sati pogledajte komediju Licorice pizza, a u 20. 15 horor Vrisak.

Nedjelja 23.1. rezervirana je za zatvaranje izložbe We are watching you / IVANA MRČELA & SCIFIDELITY ORCHESTRA u 17 sati te u 18 sati komediju Licorice Pizza i horor Vrisak u 20.15.

U ponedjeljak 24.1. u 18 sati također će se prikazivati horor Vrisak te u 20 sati komedija Licorice Pizza.

U četvrtak 27.1. u 19 sati otvara se izložba fotografija Damira Širole “System Error”.

– Digitalno obrađenim fotografijama velikoga formata umjetnik predstavlja svoju viziju svijeta u kojem živimo odnosno onoga u što smo ga pretvorili. Njegovi portreti, prirodni pejzaži i urbani krajolici odišu osjećajem tjeskobe i zloslutnje, oslikavajući stvarnost kakvom je on vidi. Fotografijom krčevine prekrivene rascijepljenim panjevima i piljevinom Širola ukazuje na destruktivnu narav čovjekova djelovanja. Idiličan prizor dalmatinskoga kamenjara prevlači žutom bojom koja nalik sumpornim parama pretvara pejzaž u danteovsku oskvrnutu pastoralu. Mediteransku crnogoričnu šumu pak preobražava u pocrnjeno, mrtvo šipražje koje se osušilo na žednu i jalovu tlu. Iznad opisanih krajolika nadvija se sumorno nebo koje ne naslućuje vedru budućnost – rekla je kustosica dr. sc. Maja Žvorc.

– Lajtmotiv propadanja provlači se i kroz Široline urbane vedute. Hrđa nagriza limene oplate nastamba, a kiša, vjetar i ostale nepogode oglodali su pročelja nekoć reprezentativnih građevina. Između nebodera otvara se pogled na zeleno radioaktivno nebo koje u mislima promatrača priziva vizure napuštenoga Pripjata. Umjetnik snima industrijske pogone, poput pulskoga brodogradilišta, koje pomnim kadriranjem i koloriranjem pretvara u zloslutna mjesta zaštićena ogradom i bodljikavom žicom koja kriju istinu o tome što se u njima nalazi – nastavlja dr. sc. Žvorc.

U 20 sati počinje sezona tribine Čakovec četvrtkom. Tribinu otvara Kazališna družina Pinklec Čakovec te će premijerno izvesti Sjeverni čvor.

Redateljica: Morana Dolenc

Autorica teksta i dramaturginja: Anja Pletikosa

Kostimografkinja: Hana Letica

Kompozitor: Mark Mrakovčić

Oblikovanje svjetla: Neven Taradi

Scenografija: Morana Dolenc

Igraju:

Mario Jakšić / Pero Pjesnik, Gogo Glumac

Bruno Kontrec / Dan

Sara Ipša / Marta, Zorica, Lovro na Federe

Davor Dokleja / Roki

Ansambl / Vatroslav

– Zamislite svijet koji je baš poput našeg, ali je nekoliko postotaka drugačiji, nagnutiji, pomaknutiji. U njemu ptice lete, a ribe plivaju, ali leptirići u trbuhu malo jače mašu krilima, krijesnice se trude još više svijetliti, a djeca su glavna i uvijek u pravu. Kada takav svijet uđe u sjeverni čvor: 1. naše male, nevidljive stanice počnu se kretati u smjerovima u kojima se dotada nisu kretale; 2. naše se tijelo ponaša nepredvidivo, i ako nismo imali prijašnjih iskustava, može nas izbaciti u neke nove, posebno uzbudljive predjele; 3. šta da vam kažem! Uhvati nas luna, postanemo čuk-čuk, poco loco, rekla je Anja Pletikosa.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Tri županijske nagrade stigle u Mursko Središće!

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak primio naše nagrađene sugrađane...

FOTO Na ‘Prvomajskoj motorijadi’ predstavljena preventivna akcija ‘Mopedisti i motociklisti oprez!’

U sklopu održavanja tradicionalne „Prvomajske motorijade“ u organizaciji Turističke...

Meteoalarm upozorava na nevrijeme, stiže i zahladnjenje

N1 donosimo vremensku progozu Tee Blažević. Umjereno do pretežno oblačno...