Valent Mustač: ‘Pjevanje mi je terapija. Tko pjeva, zlo ne misli!’

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Valent Mustač, koji će, shodno svom imenu, proslaviti 80. rođendan na Valentinovo, 14. veljače 2022. godine, najstariji je član Crkvenog zbora „Sveta Cecilija“ Župe Uznesenja Blažene djevice Marije iz Svete Marije, koji djeluje već 103 godine.

Ovaj umirovljenik i izučeni postolar iz Svete Marije, koji je većinu svog radnog vijeka proveo u tvrtki Međimurjeplet u Donjem Vidovcu, u mješoviti crkveni zbor „Sveta Cecilija“ učlanio se 2009. godine, a o tome nam je rekao:

– Pjevanje u zboru mi je terapija, to me smiruje i opušta. Moja mama, Marija Ban, bavila se pjevanjem i prenijela tu ljubav i na mene. Od nje sam naučio puno pjesama. Kad čovjek pjeva, zlo ne misli!

Mješoviti crkveni zbor Sveta Cecilija na oproštaju od župnika Pavla Markača

Otkrio je da je u zboru pjevala i njegova supruga, Marija Mustač iz Donjeg Mihaljevca.

– I ona je nekad pjevala u zboru, međutim danas hoda uz pomoć štake i nažalost više ne sudjeluje u zboru.

Mješoviti crkveni zbor „Sveta Cecilija“ Župe Uznesenja Blažene djevice Marije djeluje već 103 godine. Njegove temelje postavio je Ivan Mustač Kantor, a danas je njegov voditelj i orguljaš Dominik Kanižaj, koji o Valentu Mustaču, odnosno, Valjeku kako ga zovu, kaže:

– O Valjeku imam samo pozitivne riječi. Nikad ne propušta probu ili nastup i iako je najstariji, uvijek dojuri biciklom s kojega skokne dolje kao dečko!

Dominik Kanižaj
Valent Mustač
- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još