Preminule dvije osobe zbog koronavirusa, tri pacijenta su na respiratoru

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 314 uzoraka, od čega su evidentirana 132 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 42,03% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavljena je 121 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 209. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 86 882 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 121 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpušteno je 8 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, ženske osobe stare 69 i 92 godinu.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 4. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije) od 9:00 do 13:30 sati. U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...