Ariela Crkvenčić osvojila treće mjesto na 6. Međunarodnoj izložbi karikatura

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Jedna od dvije hrvatske dobitnice nagrade 6. Međunarodne izložbe karikatura Čakovec 2021. je 12-godišnja Ariela Crkvenčić, učenica 6. razreda I. osnovne škole Čakovec. Osvojila je, na njezinu radost i veselje, treću nagradu u kategoriji do 16 godina između 103 autora koji su iz 7 država poslali 112 radova. Pobjednica je hrvatska predstavnica 14-godišnja Božena Gvero iz Brod Moravica.

Da podsjetimo, tema ovogodišnjeg natječaja je bio cikloturizam.

– Moja karikatura predstavlja osobe koje se utrkuju, a pobjeđuje ona osoba koju vuče krava – objasnila nam je značaj karikature.

Nagradu je primila iz ruku gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini i Damira Novaka, organizatora izložbe i predsjednika Međunarodnog stručnog žirija. Dodjela nagrada i priznanja obavljena je u ponedjeljak točno u podne ispred bivše gradske kavane do ograde gdje je na platnu izloženo 55 najboljih karikatura.

S njom je bila njezina sretna i nasmiješena majka Rahela koja nam je rekla kako Arielina sklonost crtanju datira od malih nogu, kada je imala tek godinu i pol dana.

– Sa svojim radovima sudjelovala je već na više natjecanja, a dobila je i nekoliko nagrada – dodala je mama.

Još je rekla kako se je na ovaj natječaj prijavila i pred protekle 2 godine, dobro je prošla pa se je odlučila ponovno javiti.

– I narednih će godina sudjelovati u ovom, ali vjerojatno i u drugim natječajima vezanima uz crtanje, te kada odraste želi postati profesorica likovne kulture- nadodala je mama.

Od Ariele smo čuli da je odlična učenica. Najdraži predmeti su joj likovni i hrvatski. I narednih će godina sudjelovati u ovom, ali vjerojatno i u drugim natječajima vezanima uz crtanje, te kada odraste želi postati profesorica likovne kulture. 

U slobodno vrijeme, osim crtanjem bavi se i drugim kreativnim aktivnostima, kao što su izrađivanje lutkica od tkanine i životinja od papira. Voli i čitati knjige, a najdraža joj je „ Ljubavne muke jednog Luke.”

Mama i ona su rekle kako bi voljele i dogodine biti na ovom istom mjestu. Sudeći po Arielinom talentu i zagrijanosti ne dvojimo da se to neće ostvariti.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...