Josip Medved: Bil sam stari dečko i sa sreća kaj sam našel svoju dragu Ružicu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Josip Medved (68) iz Pribislavca priprema se za zimu. Ovaj vrijedni umirovljenik 35 godina svoga života proveo je u čakovečkom ČATEKS-u. Iako se nedugo umirovio, rad nikad nije napustio. Ove godine kao i mnoge prijašnje u akciji je pripremanja drva za ogrjev.

– Imamo plina, ali pošto imamo i šumu odlučili smo se grijati se na drva. Penzije su male pak si tak koju kunu prišparam. Ve je to izvanredni posel, ali brinem se i za 40 kokoši i delam si vrta, govori nam Josip.

Prije nego se zaposlio u ČATEKS-u Josip je šegrtovao za brijača.

– Ja sam školovani brijač. Kak mlajši delal sam od jutra u 7:00 do 12:00 vur i potli od 14:00 do 18:00. Delal sam celi den. Kak mi je otac delal v ČATEKS-u a ja sam si štel posel z bolšim radnim vremenom počel sam tam delati i ja i ostal 35 let.

Unatoč godinama koje su ga sustigle, Josip ne odustaje od posla.

– Čujte, kaj da delam? Da sedim pred televizorom? Eh, ne! Pa podivljam či ne delam. Znal sam pobrati doma hiljade krumpirovih zlatica, se sam kaj nem bezveze sedel.

Josip dane u mirovini provodi u društvu svoje žene Ružice Bubek.

– Tak sam srećen kaj imam svoju Ružicu. Da vam prav velim, ja sam bil stari dečko, a Ružici je hmrl muž. Ona je pekla kolače i jemput je došla k kćerki koja joj je rekla: „Mama, hoj ti k Medeku.“ Tak su me zvali, Medek. Dobar sam čovek, delal sam, v krčmu sam ne išel i tak smo se ja i moja Ružica našli i stali skupa, govori nam Josip svoju ljubavnu priču.

Uz Ružicu, Josip je dobio i novu obitelj.

– Ve je prilika kaj pohvalim svoju nećakinju Sindy Bubek koja je ve postala svetska prvakinja. Ona je naša. Baš sam bil ponosen, hvali nam se razdragani Josip.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još