Dok na najveći susret kamonđija Truck show Međimurje 2025., koji se održava na prostoru Mesapa u Nedelišću, pristižu zadnji kamioni iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja, dotle kuhari pripremaju jela za sudionike i goste. Uz tradicionani američki grah, svakako je najzanimljiviji prizor onaj kojeg je priredio Stjepan Črnčec iz Vularije. Riječ je o sigurno našem najboljem majstoru za ražanj. Dosad je ispekao na desetke volova, a danas je pripremio posebnio iznenađenje. Na ražanj je nataknuo poveće prase i polako ga peče od ranih jutarnjih sati.

-Radi se o svinji od 175 kilograma žive vage. Ogulili smo kožu, dobro nasolili i oko 13 sati počinjemo rezati prvi sloj mesa. Naravno, ražanj će se i dalje okretati dok se ne izreže svo meso – kaže nam Stjepan.

Već na oko se vidi da će svi oni koji će kušati ovu svinjetinu lizati prste.
Pa, dobar tek!