OŠ KURŠANEC: U Čakovcu postavljena skulptura na kojoj su brojni ostavili svoju poruku!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -


Na Franjevačkom trgu u Čakovcu, u četvrtak 11. ožujka, osvanulo je zanimljivo umjetničko djelo učenika Osnovne škole Kuršanec, koji su pod vodstvom učiteljice likovne umjetnosti Ide Domišljanović postavili skulpturu izrađenu u sklopu izvannastavne Likovne grupe. Posebnost djela je da se po skulpturi moglo pisati, izraziti misli i na taj način postati dio umjetnine koja ima vedru budućnost. Više o temi ispričala je voditeljica projekta.

– Izradom i postavljanjem skulpture postali smo dio inicijative Umjetnost u zajednici, u organizaciji bashARTa, čiji je cilj uključiti likovno-umjetničko djelo u širu društvenu zajednicu. Inspirirani Kniferovim meandrima osmislili smo skulpturu od paleta i ploča te dobili ovakvu konstrukciju po kojoj ljudi mogu pisati. U trotjednom radu sudjelovali su učenici sedmih razreda Leonardo Horvat, Antonio Kalanjoš, Roan Posavec i Matija Grabar.

S obzirom na to da ovakvih umjetničkih djela nema često u javnosti, nastojali smo ostvariti interakciju s građanima pa su tako ovog prijepodneva bili slobodni ostaviti poruke, svoje viđenje umjetnosti i našeg djela, pozitivne izreke ili što god im je na umu –  ispričala je Ida Domišljanović koja dodaje kako je izuzetno zadovoljna odazivom i pozitivnim reakcijama građana, a u posjetu su im bili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji su također ostavili svoje poruke. Događaju se pridružila i ravnateljica škole Marija Tepalović.

Ova zanimljiva skulptura bit će izložena na virtualnoj izložbi, a ako to epidemiološke mjere dopuste, uz pristigle radove u sklopu inicijative bit će dio putujuće izložbe po muzejima u Hrvatskoj. Za više informacija pratite Facebook stranicu Moja likovna učionica.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...