Zimska služba Grada Čakovca spremna na zimske uvjete

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Grad Čakovec gospodari sa sveukupno 153,03 kilometra cesta, o kojima u zimskim mjesecima brine Zimska služba Grada. Kako s današnjim danom, 15. studenog kreću zimski uvjeti na cestama u Republici Hrvatskoj te je ujedno obavezna zimska oprema na vozilima, iz službe javljaju kako nove uvjete na cestama i novu zimsku sezonu dočekuju spremni na sve situacije. U ovom trenutku pravi zimski uvjeti u vidu snijega ili poledice još nisu na vidiku, no mokri i skliski kolnici kao i neadekvatna oprema na vozilima mogu zadati velike probleme u prometu.

Za područje Čakovca ugovorom su predviđena dva stalna mjesta pripravnosti Čakovec – GKP Čakom d.o.o. i Tegra d.o.o. koja ispunjavaju uvjete za boravak ljudi te obavljanje nužnih poslova za zimsko održavanje cesta, skladištenje materijala, smještaj vozila i potrebne opreme. Čakom je pritom donio i plan za čišćenje pješačkih i biciklističkih staza te pješačke zone na području Grada, a postavljena je i dodatna prometna signalizacija radi što boljeg označavanja pojedinih dionica prometnica u zimskom periodu.

Prema potrebi, tijekom zimskih mjeseci, održavanje će biti povjereno i Gospodarstvu „Lesjak“ te tvrtki „Braća Rebernik“ d.o.o. Prema dogovoru koordinacije Zimske službe, a sukladno Planu održavanja cesta na području Čakovca u zimskim uvjetima 2021./2022., na okupu su svi ljudski resursi, te dovoljna količina mehanizacije, soli, posipala, opreme i materijala za obavljanje poslova zimske službe iz sva tri stupnja pripravnosti. Ista je spremna za 24-satno djelovanje tijekom cijelog zimskog razdoblja, dakle do 15. travnja 2022. Za sve stupnjeve pripravnosti, ovisno o vremenskim uvjetima, na raspolaganju im je pet kamiona – ralica, zatim četiri rovokopača, jedan grejder, osam traktora s ralicama i posipačima, traktor s plugom i posipačom, dvije snježne freze, jedno kombi vozilo i dvije kombinirke s ralicom. Ujedno je u skladištima Čakoma u Čakovcu te u silosu u Ivanovcu spremljeno ukupno 20 tona skladišne i 100 tona silosne soli.

Naposljetku, iz Zimske službe Grada upućuju apel svim sudionicima u prometu da prilagode svoje kretanje zimskim uvjetima na cestama i na vozilima koriste propisanu zimsku opremu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Sutra u Čakovcu prva svibanjska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

GDCK Čakovec, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijskom...

FOTO Čakovečki Centar za kulturu emotivno se oprostio od Vesne Makovec

Za jučerašnje prekrasno druženje Centar za kulturu Čakovec može...

VIDEO Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog održao koncert povodom Majčinog dana 

Tradicionalni koncert, prigodom Majčinog dana, priređuje Pjevački zbor Udruge...