Robi Miletić, veseljak i autoprijevoznik iz Štrigove, uvijek je rado viđen u svakom društvu. Poznat je i kao “doktor janjetine”, što je dosad mnogo puta potvrdio. Nema boljeg!

A ima li neke tajne u pečenju na ražnju? Nema, tvrdi, a kako mu prijatelji nisu vjerovali, organizirao je pravu malu školu pečenja pred svjedocima. Domaćin je bio njegov šogor i načelnik u Strahonincu Franjo Lehkec, a učenici nevjerni pajdaši.

Robi je ispričao i pokazao sve: koliko soli, kako veže janjca, kakava vatra treba biti pripremljena, koliko dugo se peče, čime se podmazuje, kako se reže, koji dio je najbolji… Sve su to znanje znatiželjno, uz hladan gemišt, upijali nazočni svjedoci. Na kraju je rezultat na tanjuru opet bio fantastičan. Za prste polizati.

Domaćin Franjo i supruga Edita pak su se iskazali odličnim roštiljem i prilozima, kako gosti ne bi četiri sata gladni čekali da se janjac odvrti.

Robi Miletić zaista je pravi majstor i opravdano nosi pregaču s natpisom “doktor janjetine”, utvrdili su “učenici” Dejan Kolar, Franjo Lehkec, Drago Novak, Branko Obradović, i još neki koji su se kasnije pridružili.

Robi se na njihov zaključak ponosno nasmijao i pozvao sve koji žele odmjeriti znanje u pečenju janjca na ražnju da se jave. Komisija je spremna, a onaj tko izgubi plaća sve troškove pripreme.
Bit ćemo tamo!


