OSVOJITE KAMADO GRILL!

Street Food Weekend donosi uzbudljivo „mystery box” natjecanje u Čakovcu

Autor: medjimurski.hr Foto/Video: Street food festival
- Advertisement -

U sklopu sve popularnijeg festivala Street Food Weekend-a najavljeno je jedinstveno kuharsko natjecanje koje će se održati u subotu, 3. svibnja s početkom u 15:00 sati u Čakovcu.

Koncept natjecanja inspiriran je formatom poznatog kulinarskog showa MasterChef, nazvanim mystery box izazovom. Ekipe sastavljene od dva člana, dobit će identičan set od dvadesetak namirnica koje će upoznati tek u trenutku kada se podigne “kutija iznenađenja”. Timovi će imati 45 minuta da osmisle i pripreme jedno kreativno jelo u street food stilu – bilo da se radi o burgeru, sendviču ili nekom inovativnom izdanju popularne ulične hrane.

Dodatnu draž natjecanju donosi činjenica da će sve ekipe koristiti samo jedan i to isti za sve, unaprijed zagrijani Kamado grill za termičku obradu. Što znači da će se natjecatelji morati zajedno koordinirati i surađivati u realnom vremenu. Dodamo li k tome vremenski pritisak i ograničene resurse, dobijemo pravi test kulinarske snalažljivosti i timske dinamike za timove. Dok s druge strane, dobijemo posebnu atrakciju za gledatelje.

Voditelj natjecanja biti će Marko Palfi, nekadašnji finalist MasterChefa, koji iz prve ruke poznaje izazove i pravila ovog tipa kulinarskih dvoboja.

O pobjedniku će odlučivati stručni žiri sastavljen od istaknutih imena hrvatske gastro scene:

  • Matija Bogdan, renomirani chef iz Čakovca i predsjednik žirija,
  • Lidija Lončarić, gastro novinarka portala Dobra hrana,
  • Mario Mihelj, jedan od vodećih hrvatskih meat chefova i član žirija MasterChefa.

Pobjednička ekipa kući će odnijeti upravo onaj Kamado grill na kojem su pokazali svoje kulinarske vještine.

To je nagrada koja će svakog „grill majstora” ostaviti bez daha.

Organizatori pozivaju sve entuzijaste, amatere i strastvene kuhare da okupe tim i da se prijave, te tako postanu dio ovog uzbudljivog kulinarskog spektakla.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još