Obuću iz Međimurja nose vojnici, policajci i vatrogasci iz cijeloga svijeta

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Svoj udio hrvatskom izvozu daje i tvrtka Haix iz Male Subotice. Na nedavnoj dodjeli nagrada najboljim izvoznicima 2020. pomeli su konkurenciju u kategoriji izvoznika u Njemačku. Milijuni i milijuni njihovih zaštitnih cipela nose se u 80 zemalja diljem svijeta.

Od SAD-a i Kanade preko Europe do krajnjeg istoka. Zaštitnu obuću proizvedenu u Međimurju nose vojnici, policajci i vatrogasci iz cijeloga svijeta.

– U Hrvatskoj nam je središte proizvodnje. To znači da zapošljavamo 1300 ljudi i proizvodimo više od 7000 pari obuće dnevno, rekao je Markus Lins, prokurist tvrtke HAIX.

Sedamdeset posto zaposlenih čine žene. Prošle su godine u svijet izvezli robu vrijednu više od 160 milijuna eura. Zbog pandemije proizvodnja nije patila.

– Bilo je to dosta izazovnih situacija na granicama, s kamionima s dopremama, ali zalaganjem i dodatnim radom naših djelatnika proizvodnja se nastavila nesmetano odvijati, objasnila je Mateja Dragonja, projektna menadžerica tvrtke HAIX.

Iako bi troškovi proizvodnje u Aziji bili daleko manji, primjerice oznaku “Made in China”, nećete vidjeti na njihovim etiketama.

– Ne želimo pružati samo kvalitetne cipele, želimo proizvoditi na najvišoj mogućoj razini kvalitete. To je moguće samo ako imate dobro motivirane ljude, a to vidimo u Europi, ovdje u Međimurju u Hrvatskoj, dodao je Lins.

Djelatnike ove tvrtke motiviraju zadovoljni junaci koji se brinu za sigurnost svih nas i to što taj posao obavljaju dobro opremljeni – piše portal vijesti.hrt.hr.

https://fb.watch/8TlGa-FRov/

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Mažoretkinje Kotoribe marljivo se pripremaju za državno prvenstvo

Uoči Državnog prvenstva Hrvatskog mažoret Saveza, Mažoretkinje Kotoribe marljivo...

Provmajska najga postavljena u Donjem Vidovcu

Povodom Praznika rada mještani ulice Maršala Tita u Donjem...

Tri županijske nagrade stigle u Mursko Središće!

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak primio naše nagrađene sugrađane...

FOTO Na ‘Prvomajskoj motorijadi’ predstavljena preventivna akcija ‘Mopedisti i motociklisti oprez!’

U sklopu održavanja tradicionalne „Prvomajske motorijade“ u organizaciji Turističke...