Kruno Tilošanec, stručni učitelj kuharstva i mentor u Srednoj školi Prelog, obznanio nam je kako su prošlog mjeseca dodijeljene nagrade za najbolje restorane u sklopu 10. izdanja najpoznatijeg hrvatskoj gastronomskog izbora „Dobri restorani“.
S ponosom je istaknuo kako je njihov bivši učenik Eugen Žinić iz Čakovca tom je prilikom dobio prestižnu nagradu „Andrej Barbieri“ za mladog chefa 2021.
-Sjećamo ga se kao vrijedne mlade osobe željne novih znanja. Sjećam se kako je prilikom odabira teme za završni rad birao najzahtjevniju vježbu i to flambiranje pred stolom gosta, što nije tipično, rekao njegov stručni učitelj.
Od njega smo čuli kako je nakon školovanja za kuhara u našoj školi nastavio je karijeru stažiranjem u elitnom londonskom The Ledbury restoranu s dvije Michelinove zvjezdice. Trenutno je u Madridu i čeka angažman u restoranu DiverXO sa čak tri Michelinove zvjezdice.
-Eugenu su očito zvjezdice suđene, a mi mu želimo mnogo uspjeha u daljnjoj karijeri, ponosno će Kruno.


