U Srednoj školi Prelog jučer (subota) je održano Međužupanijsko stručno vijeće za turizam i ugostiteljstvo na kojem su nazočili stručni učitelji i profesori iz nekoliko županija. Vijeće je raspravljalo o nekoliko tema vezanih uz njihov daljnji rad, a sve u cilju napretka njihovih učenika u turizmu i ugostiteljstvu. Raduje, a što im je velika čast i priznanje, da su nositelji tema stručnog skupa bili učitelji i profesori domaćini.
Tako je Krunoslav Tilošanec, strukovni učitelj kulinarstva, i mentor, predstavio plan i program Vijeća te ostalih informacija vezanih za školsku godinu 21./22.
Erasmus+ projekt kao primjer dobre prakse (Tenerife/Valencija) iznijeli su Vlado Bogomolec, strukovni učitelj kuharstva i mentor, i Danijela Naranđa, strukovna učiteljica kuharstva. Anica Naranđa, strukovna učiteljica kuharstva, gostima je predstavila Labud Prelog, turističko-rekreacijski centar donjeg dijela Međimurja i vožnju čamcima po jezeru sa licenciranim vozačima, što je goste posebno dojmilo. O flori i fauni Dubravskog jezera govorio je Mišo Rašan prof. biologije i kemije, savjetnik.
Sibon – prvi međimurski pjenušac vinske kuće DGA Pjenušci predstavio je Alen Švenda.
Nakon službenog dijela programa, uslijedilo je druženje uz ječmene roladice, pržene pastrve, čips od šarana i krumpir salatu, a “šlag na kraju” bila je desert krema od bundeve u čaši.

Gosti su iz Preloga otišli s puno pozitivnih dojmova i bogatiji za nova saznanja, a gostoprimstvo domaćina bilo je na vrhunskoj razini, onako kako to Međimurci imaju u genima.