Martina i Mihael Frančić krupne pečene plodove sljubljivali s vinom…

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Još prije osam godina obitelj Frančić iz Peklenice posadila je prve sadnice kestena na jedinstvenoj plantaži u Međimurju. Krupnoplodni kesteni danas su u punom rodu, a u slatkim plodovima uživaju brojni gurmani širom našeg kraja.

Protekli vikend Martina i Mihael Fračić svoje su ukusne kestene pekli posjetiteljima Vinske kuće Kocijan u Štrigovi.

-Imamo 75 stabala krupnoplodnog kestena i zadovoljni smo ovogodišnjim urodom. On se od običnog kestena razlikuje po tome što je puno deblji i s njega se puno lakše čisti ljuska nakon pečenja – pojasnila je Martina.

Mihael pak je bio zadužena za pečenje i to na suvremenoj pečenjari na plin, napravljenoj od inoxa i s ugrađenim okretačem.

Kesteni su tako podjednako pečeni, čisti su i nema one čađi i otpada od prepečenog kestena kao u klasičnim pečenjarama na drva. Ovo je posao bez dima, čađi i pepela, uz opojni miris pečenih lestena – kaže Mihael.

Inače, kilogram krupnoplodnog kestena kod njih se može nabaviti po 50 kuna. No, u Vinariji Kocijan pečeni kesteni su bili besplatni za sve. Kombinacija Frančićevih kestena i Kocijanovih vina bila je famozna, a pravi sladokusci sljubljivali su ih dugo u noć!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još