U CMREČNJAKOVOM PODRUMU!

Kako odabrati vina za božićni i novogodišnji stol, kad su im sva odlična!?

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Vrijeme je ovo kad nema intenzivnih radova u vinogradima, pa su vinari okrenuti obvezama u podrumu. Pretakanje, filtriranje, buteljiranje… A nema ljepšega nego kad te u tom poslu obiđu prijatelji i iskreni potrošači tvojih proizvoda.

U jednoj takvoj “kontroli” podruma obitelji Cmrečnjak u Svetom Urbanu zatekli smo stručnu ekipu: najstarijeg međimurskog konobara Andriju Sitara iz Nedelišća, vrsnog izrađivača namještaja (pa i za vinoteke) Dragutina Novaka iz Gornjeg Hrašćana i Željka Horvata, vlasnika Vinarske opreme iz Varaždina.

U višesatnom obilasku i kušanju mladih, ali i odležanih vina, neumorni domaćini bili su im Marko i Rajko Cmrečnjak, vinski znalci kakvih nema nadaleko i naširoko.

Svaki od gostiju odabrao je svoje favorite za božićni i novogodišnji stol, pogotovo među pjenušcima i ostalim nagrađenim vinima, a svima je nezaobilazan bio odličan ovogodišnji, mladi rizvanac.

Na zdravlje!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još