FOTO Predstavljanje monografije „34. Inženjerijska bojna – Čakovec“

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U zgradi Scheier (ul. Matice Hrvatske 1) u Čakovcu se u petak 24. rujna 2021. održala svečanost obilježavanja 30. obljetnice osnivanja 34. inženjerijske bojne Hrvatske vojske i promocija monografije „34. INŽENJERIJSKA BOJNA  – ČAKOVEC“ s početkom u  18.00 sati. Ovaj događaj je nastavak obilježavanja 30. obljetnice oslobođenja Međimurja i Dana međimurskih branitelja.

Promociju monografije popratile su gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini, saborska zastupnica prim.dr.sc. Andreja Marić i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić.

Jedan od ciljeva djelovanja udruge je i iznošenje istine i čuvanje uspomena o Domovinskom ratu i herojskim djelima njegovih sudionika. Vođeni idejom da se ne zaborave ratna događanja i da mlađim generacijama ostane na znanje doprinos pripadnika 34. inženjerijske bojne izradili su monografiju.

Monografija  je vrijedno i značajno djelo koje svjedoči doprinos 34. inženjerijske bojne u oslobađanju Republike Hrvatske.

Svim članovima Udruge i cijenjenim gostima, po završetku svečanosti uručen je po jedan primjerak Monografije, a za kraj predviđeno je druženje i domjenak.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još