Eugen Žinić iz Čakovca dobitnik nagrade ‘Andrej Barbieri’ za mladog chefa u usponu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Na dodjeli nagrada Dobri restorani, održanoj u ponedjeljak, 20. rujna veliko priznanje i nagrada “Andrej Barbieri” za mladog chefa u usponu pripala je 23-godišnjem Eugenu Žiniću iz Čakovca. Skroman, ali ambiciozan, Eugen je odmah po dodjeli priznao kako nagradu nije očekivao te da ga je iznimno razveselila i da mu je jako drago što je upoznao velike chefove iz Hrvatske.

Kako prenosi Jutarnji.hr, koji je imao prilike razgovarati s njim nakon dodjele, Eugen je karijeru započeo u čakovečkoj Mundoaki, kuhajući u kuhinji chefa Marka Palfija. Njemu je i skromno prije nekoliko godina pokucao na vrata i pitao ga za posao. Kroz cijeli period proveden u kuhinji čakovečke Mundoake slušao je priče o sjajnom Ledburyju, u kojem su svojevremeno kuhali i sam Palfi i Bogdan, a zatim uspio i sam dobiti mjesec dana stažiranja u tom, jednom od najznačajnijih restorana na svijetu uopće. Nije dvoumio, već je spakirao kofere i krenuo put Londona. Nakon toga, otvorila su se nova vrata i ponovno je stigao  poziv iz kuhinje velikog Bretta Grahama i ponuđena mu je stalna pozicija u restoranu.

Nakon zatvaranja Ledburyja, u Hrvatskoj ga je čekao posao u zagrebačkom restoranu ManO kod kolege i čakovečkog susjeda Matije Bogdana kod kojeg sada radi već godinu dana.

Spomenimo i to da je zagrebački restoran ManO i chef Matija Bogdan iz Čakovca također nagrađen titulom Najbolji restoran visoke kuhinje!

Čestitka našim dečkima od portala Medjimurski.hr!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još