Noćni život Josipa Horvata Majzeka ispod nadvožnjaka!?

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Tijekom kolovoza bezbroj posjetitelja i putnika namjernika obišlo je u svijetu jedinstvenu izložbu IC fotografija pod nazivom “Život noću na IC frekvenciji od 940 nm”. Izložba je bila postavljena u zgradi Scheier u Čakovcu, a autor je zaljubljenik u prirodu kontroverzni Josip Horvat Majzek iz Čakovca.

Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske, Europe i svijeta. Do sada je ta izložba bila predstavljena na jednoj od najljepših šetnica u Međimurskoj županiji, na “Šuderici“ u Goričanu te povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u Nacionalnom parku Paklenica. Zgrada Scheier u Čakovcu treći je izložbeni prostor u kojom se ta izložba fotografija moga razgledati.

Autor se predstavio sa 106 fotografija, snimljenih tehnikom nevidljivom ljudskom oku. Sve fotografije ukomponirane su na 28 panoa u koje je uvršteno 16 vrsta sisavaca te 7 vrsta ptica. Tako po prvi put imamo priliku zaviriti u njihov noćni život. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog. Sve fotografije snimljene su zadnje tri godine na području Međimurske županije, unutar Regionalnog parka Mura – Drava.

Ovaj vikend, 18. i 19. rujna, instalacija IC fotografija bit će postavljena pokraj nadvožnjaka Paka, kod Novog Marofa. I u subotu i nedjelju moći će se razgledati i razgovarati s autorom Josipom Horvatom Majzekom od 9 do 19 sati. Sve to u sklopu Dana vrganja i crnog tartufa u Paki, koje organizira Turistička zajednica Grada Novog Marofa.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...