Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer gostovala je u N1 studiju uživo te je objasnila pod kojim uvjetima ugostitelji mogu otvoriti unutrašnje prostore kafića.
– To neće biti ništa novo ugostiteljima, navikli su na to. Bit će vrlo slično kao i na otvorenim prostorima – kazala je te navela neke od uvjeta za to:
“Prije ulaska će biti potrebno dezinficirati ruke, dezinficijens će morati biti na vidljivom mjestu, svaki ugostitelj će morati napisati upute, primjerice: ‘Ovo je mjesto za dezinfekciju’. ‘Obavezno će biti nošenje maske do stola i na putu do toaleta”.
– Preporuka je da se ne miješaju ljudi iz različitih kućanstava, bit će potreban razmak među stolovima, inzistirat će se na provjetravanju kafića, gdje god ima prozora da su oni otvoreni, vrata da su otvorena, da ne bude zagušljivo, provjetravanje je jako važno i preporučljivo – rekla je za N1.
Cijeli članak pročitajte klikom ovdje.