Đurđica Slamek: Žao nam je što velečasni Šardi odlazi!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U nedjelju, 22. kolovoza, će se na nedjeljnjim svetim misama od vjernika župe BDM Sveta Marija oprostiti vlč. Leonardo Šardi,župnik spomenute župe. Glavni oproštaj priredit će mu i Općina Sveta Marija na svetoj misi u 11 sati. Načelnica Đurđica Slamek, zbog ranije planiranog godišnjeg odmora, neće biti na oproštaju pa će taj čin u ime Općine Sveta Marija obaviti njezin zamjenik Ivica Kočiš.

Povodom odlaska vlč. Šardija načelnica je kazala:

-Župnik odlazi s 22. 8. što nam je veoma žao, ne samo nama u Općini već i brojnim vjernicima kojima se je urezao u srce. Naime, bilo je prekrasno s njim surađivati, a što je najvažnije za to kratko vrijeme osnažio je duh vjere u našoj župi. Na njegovu inicijativu osnovan je dječji pjevački zbor, kupili su se tepisi u župnoj crkvi, uredila se vjeronaučna dvorana. Svima nam je žao što odlazi, ali smo svjesni da ide prema Božjem pozivu, istaknula je.

Spomenula se je i njegovog prethodinka vlč. Pavla Markača koji je još prije godinu dana ovdje službovao, a potom je umirovljen, a na njegovo je mjesto imenovan vlč. Leonardo Šardi, rodom iz Selnice. Vlč. Markač, rodom iz Goričana, bio je u službi Boga u ovoj sredini od 1998. godine kada mu se ispunila životna želja da služi u župi Sveta Marija, kamo je došao iz župe Nedelišće. Bio je 11. župnik u ovoj župi.

Vlč. Šardi je ovdje bio doista kratko. Sada je po potrebi službe imenovan župnikom u Varaždinu (Sv. Josip – Banfica). Prije dolaska u Svetu Mariju vlč. Leonardo Šardi bio je župni vikar u Župi svetog Mihaela arkanđela u Sračincu pokraj Varaždina. Velečasni Šardi je jedan od svećenika u Hrvatskoj koji poznaju hrvatski znakovni jezik, a mogu izravno, bez prevoditelja, komunicirati s gluhoslijepim osobama pa će se takvim vjernicima i baviti u novoj službi. Mladu misu služio je 14. lipnja 2015. godine u župi Selnica.

Svima je već znano kako će na njegovo mjesto doći vlč. Mirko Pilaj, dugogodišnji župnik u župi sv. Margarete u Donjoj Dubravi i župni upravitelj župe sv. Vida u Donjem Vidovcu .Zaređen je za svećenika 27.06.1982. godine. Mladu misu slavi 18. srpnja iste godine u župnoj crkvi u Gornjem Mihaljevcu. Upućen je u Daruvar gdje ostaje 6 godina, a zatim je imenovan za župnika u župi Orehovica sa stanom u Maloj Subotici. U Orehovici ostaje godinu dana. U Donju Dubravu dolazi 5. svibnja 1989. godine.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Od idućeg tjedna nove cijene goriva

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od idućeg tjedna ponovno...

Ponosni promotori Međimurja oduševili u metropoli

-Ponosna ekipa oduševila je Povjerenstvo i po 12 puta...

FOTO Zanimljivih stvari ima na humanitarnom buvljaku u zgradi Scheier

Azil Prijatelji Čakovec organizirao je još jedan humanitarni buvljak...