Ivanovo ličko humano srce!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Općina Sveta Marija je ove godine, uz ostale vrijedne članove zajednice, nagradila i 66-godišnjeg vatrogasca Ivana Perlića za “dugogodišnje članstvo u DVD Sveta Marija kao požrtvovnog vatrogasca koji je preuzimao ključne uloge u organizaciji tradicionalnih natjecanja u zaprežnim špricama”.

Ivan je vatrogasac postao 1996. odmah po dolasku u Svetu Mariju, a kamo ga je privukla sadašnja supruga Štefica. Došao je iz drugog podneblja, naselja Cerovnik u sjevernoj Lici, nedaleko Josipdola, pa stoga i ne čudi što ga najbliži suradnici i zovu Ličanin. Po činu je vatrogasac 1. klase. Punih 20 godina obavljao je dužnost domara u DVD-u i 20 godina je bio u Upravnom odboru. Najviše priznanje koje je dobio u vatrogastvu je sreberna medalja za hrabrost i požrtvovnost, a dodijeljena mu je od strane HVZ-a. Osim u radu DVD-a, sudjelovao je u gotovo svim društvenim događajima koji su se održavali u Svetoj Mariji, a vrlo rado je pomogao i mještanima kojima je pomoć bila potrebna, što čini i dan danas. Najviše ga pamtimo kod organizacija natjecanja sa zaprežnim špricama, pamtimo ga i onako kršna kraj velikog kotla u kojem su se krčkale delicije. I dok se je on brinuo za prehranu za nekoliko stotina vatrogasaca, njegovo je dvorište bilo rezervirano za visoke goste i uzvanike koji su u debeloj hladovni kratili vrijeme do zavrešetka natjecanja. Tako se Perlići danas mogu pohvaliti da su u njihovom dvorištu do danas bili najviši vatrogasni odličnici, a ni političari nisu izostali. Treba istaknuti da je vrlo ljubazna domaćica, u suradnji s ekipom prijateljica, bila njegova supruga Štefica, koja o vatrogascima Svete Marije zna isto koliko i njezin Ivan.

Ponos na njihovog Ličanina istaknuo je i Ivan Pavlic, predsjednik DVD Sveta Marija, koji mu je čestitke za zahvalnicu izrazio 3 dana prije, na 25. natjecanju u zaprežnim špricama gdje je ovoga puta Ivan bio izuzet iz kuhinje i nekih drugih većih obveza, ali smo ga ipak na natjecanju sreli u radnoj odori. Nikad se ne zna kad treba priskočiti…

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Od idućeg tjedna nove cijene goriva

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od idućeg tjedna ponovno...

Ponosni promotori Međimurja oduševili u metropoli

-Ponosna ekipa oduševila je Povjerenstvo i po 12 puta...

FOTO Zanimljivih stvari ima na humanitarnom buvljaku u zgradi Scheier

Azil Prijatelji Čakovec organizirao je još jedan humanitarni buvljak...