SURADNJA DVIJU EUROPSKIH REGIJA

Međimurje ima što pokazati i podučiti Središnju Grčku!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Danas, u ponedjeljak, u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravi guverner Središnje Grčke Fanis Spanos sa suradnicima.

O mogućoj suradnji naših dviju regija razgovarao je sa županom Matijom Posavcem i gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini i njihovim suradnicima.

Nakon što su međusobno predstavili Središnju Grčku i Međimursku županiju, Fanis Spanos i Matija Posavec obratili su se novinarima.

– Mi smo danas i potpisali pismo namjere o otvaranju svekolike suradnje regija kojima smo na čelu. Posebno na području gospodarstva, društva i kulture. Međimurje je prvo u Europi po odvajanju korisnog otpada, pa naša iskustva mogu grčkim prijateljima biti itekako zanimljiva. Razgovarali smo i o turističkoj suradnji, odnosno o dolasku njihovih građana u posjetu Međimurju, kao i naših Središnjoj Grčkoj – kazao je Matija Posavec.

– Žao mi je što već ranije nisam došao u vašu lijepu i naprednu županiju. Ovdje se ima što vidjeti i naučiti. Međimurska županija je u dobrim rukama župana Posavca, koji se doista ima čime pohvaliti. Središnja Grčka razvija industriju i poljoprivredu, a sada smo spremni i za turizam. Volio bih da nas posjetite i neposredno se uvjerite što i kako radimo – kazao je Fanis Spanos, guverner Središnje Grčke.

U nastavku posjete dogovoreni su i prvi konkretni oblici suradnje, kao i međusobne posjete gospodarstvenika, poljoprivrednika i novinara.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Stiže još saharskog pijeska

Nakon jutra koje će biti umjereno do pretežno oblačno,...

Do 24. svibnja rok prijava za natjecanje mladih vatrogasaca

Vatrogasna zajednica Međimurske županije započinje sa sezonom vatrogasnih natjecanja...