IKONA HRVATSKOG VATROGASTVA

Svestranom Zlatku je danas 66 godina

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: M. Grubić/D.Novak/Facebook
- Advertisement -

Danas je Zlatku Orsagu iz Vularije 66 godina. U tom zbiru godina  napravio je gotovo sve što se na polju humanosti može napraviti pa stoga i ne čudi zbir njegovih najviših odličja. Sve je počelo s njegovih 15 godina kada je ušao u redove DVD Vularija u kojem je i danas ali ne više na zahtjevnim funkcijama jer, kako sam kaže, red je na mladima. Danas je član i Kluba vatrogasnih veterana VZMŽ.

Za rad u vatrogastvu, postignućima i dosezima u Međimurju, Hrvatskoj i europskoj  pozornici mogla bi se napisati i knjiga. pa stoga i ne čudi da je jedan od najtrofejnijih vatrogasaca Lijepe Naše.

On je viši vatrogasni časnik i počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Prije toga je Zlatko bio zapovjednik VZMŽ od 1994. do 2000, a te godine pa do 2013. predsjednik VZMŽ kada je ljestvicu zahtjevnosti međimurskog vatrogastva podigao vrlo visoko svrstavši tako vatrogasce med Murom i Dravom u sam vrh hrvatskog vatrogastva. U Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, licencirani je vatrogasni sudac, sudionik je više od deset europskih vatrogasnih olimpijada u svim kategorijama pa je tom brojkom svrstan među najdugovječnije europske vatrogasne suce.

Iz mnoštva odlikovanja, nagrada, priznanja Zlatko s ponosom ističe Zlatnu plamenicu za požrtvovnost, odlikovanje Reda hrvatskog trolista, Spomenicu Domovinskog rata, a nositelj je i Povelje Međimurske županije.

Zlatko je uz sve to uspješni gospodarstvenik i političar, jednom riječju  svestrani čovjek koji ne miruje niti danas, a  kada se okrenemo vatrogastvu živi krilaticu. “Vatrogasac jednom, vatrogasac zauvijek”.

Takvom čovjeku pregršt toplih riječi uz Zlatkov dan upućuje i naš portal!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još