Kroz tjedan sunčano, u subotu moguć snijeg

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Ponedjeljak nam donosi lijepo ranoproljetno vrijeme. Prevladavat će sunčano, ujutro ponegdje kratkotrajna magla i mraz, a danju će se temperatura popeti na ugodnih 12 Celzijevih stupnjeva. Tako ožujak otvaramo uz puno sunca i povoljnu biometeorološku situaciju.

U utorak vremenska situacija ostaje dobra. Suho i većinom sunčano. Noć prohladna uz temperaturu od -2 do 1°C, a dnevna temperatura bi mogla biti između 12 i 14 Celzijevih stupnjeva. Idealno vrijeme za boravak na otvorenom i možda prve proljetne vanjske radove.

Tijekom srijede će se nastaviti suho, pretežno sunčano i danju ugodno toplo vrijeme. Ujutro ponegdje malo maglice i slabog mraza, a danju će uz obilje sunca temperatura narasti do ugodnih 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva. Vjetar većinom slab, a biometeorološke prilike ostaju povoljne.

Dobra je vijest da i četvrtak nastavlja lijepo. Jutro će biti prohladno, ali danju proljetno toplo. Uz dosta sunca popodnevna temperatura bi mogla narasti na 15 ili 16 stupnjeva. To će vjerojatno biti najtoplije poslijepodne u ovom tjednu što vidimo i na priloženoj karti temperatura.

U petak veći dio dana suho, djelomično sunčano i toplo uz južinu. Krajem dana i u noći na subotu naoblačenje s kišom i sjevernim vjetrom. Temperatura u početku još blizu 15°C, kasno popodne i navečer sve hladnije.

Subota će biti osjetno hladnija. U početku oblačno uz moguću kišu i snijeg, ali oborine će popodne prestati. Moguće je čak i djelomično razvedravanje. Temperatura će cijeli dan biti relativno niska, između 1 i 6 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju malo ljepše. Većinom suho, jutro hladno uz mraz, a danju djelomično sunčano i malo ugodnije.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu i na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša”.

(Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 28.2.)

Priložena karta pokazuje dnevnu temperaturu zraka u četvrtak popodne što bi trebao biti najtopliji dan u ovom tjednu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još