U organizaciji Regionalnog centra Zabok troje učenika Srednje škole Prelog – kuhari Lorena Turk i Fran Slamek, te turističko-hotelijerski komercijalist Emanuel Hržić Vlahek sudjelovali su u Ljetnoj školi gastronomije u Termama Tuhelj.
Osim njih, sudjelovali su i učenici ostalih partnerskih škola u projektu ReCeZa – Gospodarske škole Varaždin, Srednje škole Zabok te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Svrha ove edukacije bilo je učenje temeljeno na praktičnom radu, a da bi se ona i ostvarila, pobrinuli su se domaćini, Terme Tuhelj, zajedno s predstavnicima Regionalnog centra Zabok.
Djeca su imala mogućnost upoznati se sa svim prostorima, sadržajima i ponudom njihova hotela Well, kampa, Glamping sela, wellness i spa kompleksa i dr. U okviru ugostiteljskog dijela organizacije za učenike je održano više specijalističkih radionica, poput radionice barskih mješavina, integralnog sustava posluživanja obroka, pripreme jela za pansionske goste, prezentacije jela kroz komunikaciju s gostima te kulinarske radionice s predstavnicima kompanije Podravka. Učenici su posjetili i restoran Dvorac Mihanović, a od vlasnika OPG-a Trs, obitelj Sever iz Klanjca imali su priliku saznati obiteljsku priču o vinima i autohtonoj klanječkoj sorti grožđa Sokol. Posjetili su i zaštićeni krajobraz Zelenjak te muzej na otvorenom u Starom selu Kumrovec.
Domaćini su se pobrinuli i za besplatno korištenje svih vodenih sadržaja Termi, smještaj i prehranu. “Bilo nam je odlično. Svaki dan smo radili, puno toga naučili, doživjeli i vidjeli. Imali smo i dovoljno slobodnog vremena za kupanje, druženje i uživanje. Sjajno iskustvo na kojem smo zahvalni“, istaknuli su učenici uz napomenu da bi ovakav oblik učenja rado ponovili.