Pokopan Milan Bandić, po čemu ga pamte međimurski političari

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Danas je pokopan Milan Bandić. Za kratko mišljenje o vječitom zagrebačkom gradonačelniku upitali smo i nekoliko međimurskih političara.

Međimurski župan Matija Posavec izdvaja Bandićev doprinos djelovanju Zavičajnog društva Međimurje u Zagrebu.

-S dugogodišnjim gradonačelnikom Grada Zagreba, pokojnim Milanom Bandićem, nisam surađivao politički, no rado se odazivao na sva događanja Međimuraca u Zagrebu koja podržava Međimurska županija. Pomogao je Zavičajnom društvu Međimurja i Udruzi studenata Međimurja da osiguraju adekvatan prostor za svoje aktivnosti i druženja, podupirao je njihove ideje, a često je naglašavao važnost i značaj naših vrijednih Međimuraca za kulturni, društveni i gospodarski razvoj Zagreba, kazao je Posavec uputivši izraze sućuti obitelji i prijateljima.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač slaže se s onima koji smatraju da nakon Bandićevog odlaska u politici ništa neće biti kao prije.

Kao i sve, šokirala me vijest o smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Što god mislili o njegovom radu, činjenica je da je riječ o osobi čije je djelovanje obilježilo hrvatsku politiku u prvim desetljećima 21. stoljeća. Bandićev način upravljanja Zagrebom, ali i neosporni talent za javni nastup, postavio je mjerila u nacionalnoj politici. Njegovim preranim odlaskom izgubili su svi. Oni koji su ga podržavali ostali su bez političara koji je znao što građani u određenom trenutku žele i trebaju. Njegovi politički suparnici, ostali su bez osobe u kojoj su vidjele personifikaciju svega lošega u hrvatskom društvu. Slažem se s onima koji govore da njegovim iznenadnim odlaskom ništa neće biti kao prije. Što se tiče Čakovca, gradonačelnika Bandića upamtit ćemo po posjetima našim manifestacijama, ali i suradnji i pomoći kod prezentacije naših projekata u Zagrebu. Njegovim preranim odlaskom i mi smo izgubili prijatelja i podupiratelja, uz izraze sućuti poručio je Kovač.

Nekadašnji predsjednik međimurskog SDP-a i bivši župan Ivan Perhoč s Bandićem je surađivao još na početku političke karijere.

-Prije svega iskrena sućut obitelji i suradnicima s kojima je gradonačelnik Bandić surađivao svih ovih godina. Osobno smo se poznavali i surađivali smo na početku političke karijere i kasnije s pozicije župana u suradnji i podršci s Društvom Međimuraca u Zagrebu , te podršci našeg gospodarstva u Gradu Zagrebu. Bio je osoba vedra i otvorenog duha s puno energije i vremena na terenu i među ljudima, a što danas pomalo nedostaje mnogim političarima. Pratili su ga dobri projekti, nažalost i dosta kritika oko nekih poteza za koje ne mogu donositi pravi sud, jer ne znam sve detalje. Iza njega ostat će rezultati po kojima ćemo ga pamtiti i neka otvorena pitanja bez odgovora, Sada kad se opraštamo od pokojnog gradonačelnika Bandića, osobno mu se zahvaljujem za sve što je dijelio s nama Međimurcima, na entuzijazmu, silnoj energiji i osmijehu kojim  je tako silno zračio. Milane, neka Ti jelaka Hrvatska gruda koju si toliko volio, rekao je Perhoč kojem se u izrazima sućuti pridružila i nekadašnja saborska zastupnica SDP-a Dragica Zgrebec.

Bivši predsjednik Zavičajnog društva Međimurje, gospodarstvenik i političar Danijel Režek također se s Bandićem poznavao godinama.

-Poznavali smo se još od sredine osamdesetih otkada je bio sekretar u Općini Pešćenica, a ja ministar graditeljstva i zaštite okoliše. Nakon toga smo često surađivali i zajednički realizirali nekoliko projekata. Bio je počasni član Zavičajnog društva Međimurje, s kojim je povezan preko supruge čiji su korijeni iz okolice Štrigove. Često je sudjelovao na našim manifestacijama te mnogo puta pomogao društvu, a uvelike se angažirao oko uređenja prostorija u kojima smo djelovali. Upućujem najiskreniju sućut obitelji i svima koji su ga poznavali, rekao je Režek.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...