Jednom predsjednik, zauvijek predsjednik, danas zasluženo i počasni

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Prije nekoliko dana je u Donjoj Dubravi bilo izuzetno svečano, jer su članovi tamošnjeg DVD dobili na korištenje suvremeno kombi vozilo. Vatrogasci su svečanost iskoristili da bi Vinku Čitušu dodijelili status počasnog predsjednika DVD-a za njegov doprinos dobravskom vatrogastvu i vatrogastvu uopće.

Zasluženo, jer je 74-godišnji Vinko u službu humanosti ušao daleke 1976. godine otkada je, samoprijegornim radom i brojnim aktivnostima u spašavanju i čuvanju života i imovine, dao značajan doprinos radu Društva. Kolege vatrogasci su brzo prepoznali te njegove kvalitete i vrline, pa su ga 1993.godine izabrali za predsjednika i na toj je dužnosti bio do 2003.godine.

Osim po velikom doprinosu u vatrogasnom radu, dokazao se i kao vrlo dobar edukator vatrogasnih kadrova, a vrlo je zapažena i njegova uloga u organizaciji vatrogasnih vježbi i proslava.

Viši je počasni vatrogasni časnik, dok bi predugačak bio popis nagrada, priznanja i zahvalnica za sve ono što je do sada učinio. Ističe kako se ponosi brončanom, srebrnom i zlatnom medaljom. Posebno mu je draga Medalja za posebne zasluge koju je primio 2008.godine, kada je nagrađen i Plaketom Općine Donja Dubrava. Vinko je jedan od autora Pravilnika o natjecanju sprežnim štrcaljkama. Uz sve nabrojeno, posebno se diči Spomenicom Domovinskog rata.

-Obično kažu, kada te proglase počasnim predsjednikom, da si na zalasku karijere, rekao je primajući Povelju počasnog predsjednika, no ja ne držim da je tako. Stečeno znanje i iskustvo omogućuje mi biti savjetnik svima, od onih najmlađih pa do najstarijih, a to su vatrogasni veterani čiji sam ponosni član Kluba u Vatrogasnoj zajednici MŽ, dodao je ponosno za kraj.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Dora Kovačić i Pavla Podgorelec ponos su Gospodarske škole Čakovec

Iz Gospodarske škole Čakovec ponosni su na Pavlu Podgorelec,...

Naše heroine s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije župan Matija...

Članice Društva žena Mursko Središće dale povjerenje Nadi Turk da im bude predsjednica

Članice Društva žena Mursko Središće, jedne od najagilnijih udruga...