TAKVI SMO!

Nakon posla, druženje uz pečeni špek, kobasice i domaće vino!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Medjimurski.hr
- Advertisement -

U ovo doba godine puno je posla u voćnjaku, vrtu, dvorištu… Valja orezati grane, zadnji put pokositi travu prije zime, pograbljati lišće. U tim aktivnostima svaka pomoć uvijek dobro dođe. Zato je i Franjo Vurušić iz Čakovca u svoj voćnjak u Brezju pozvao susjede i prijatelje Antuna Kedmeneca i Ivana Mikeca. Glavni posao, uz ostalo, bio im je odrezati velike grane hrasta, koje su se spustile gotovo do zemlje i otežavale prolaz.

Kad su to završili te očistili i pospremili alat, na red je došao onaj drugi v(l)ažan dio: žedna usta napojiti, a gladan trbuh napuniti!

Franjo Vurušić ima originalan roštilja na kotačima, pa je u njemu naložio vatru usred dvorišta, Ivan i Antun posjedali su okolo, na posebne vilice nataknuli špeka, kobasice, safalade i sami ispekli specijalitete. Domaće vino samo je doprinjelo ljepoti trenutka i ugođaju uz otvorenu vatru.

Ima li što ljepše?

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još