RECEPT MARKA PALFIJA Ramstek na naglo i trganci s slaninama

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

4 x ramstek juneći 200g

Sol, papar

Ružmarin 10g

Češnjak 2 režnja

Maslac 20g

500 g meko brašno

1 jaje

200ml vode

Luk 2 kom

Slanine 25g

Peršin 20g

Ramstek izvaditi iz frižidera da dođe na sobnu temperaturu pa ga posoliti i popapriti. Dobro ugrijati tavu za pečenje po mogućnosti da ima čim deblje dno kako ne bi temperatura pala kad se meso stavi peći. Dodati malo suncokretova ulja koje se mora zadimiti pa stavit peći ramsteke. Peći sa svake strane cca 2min pa dodati ružmarin, češnjak i maslac. Kad se maslac rastopi, podlijevati ramstek idući minutu, dvije pa staviti sa strane. Ramstek je odrezak bez mnogo masnoće i treba ga peći medium rare. Meso mora odmoriti prije rezanja. Od brašna, jaja i vode umijesiti tijesto pa ga pustiti da odmori cca 1h. Trgance trgati direktno u slanu kipuću vodu i kuhati još minutu, dvije nakon što isplivaju. U tavi u kojoj smo pekli meso rastopimo slanine i prepečemo luk. Dodamo trgance pa sve spojimo. Trgance završavamo svježe sjeckanim peršinom. Narezani ramstek serviramo uz trgance i zeleu salatu s bučinim uljem.

Zagreb, 140319. Preradoviceva. The Garden bar&kitchen. Na fotografiji: Marko Palfi, chef. Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još