Kako su prijepodne izgledale terase čakovečkih kafića?

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Nakon što je danas stupio na snagu novi krug popuštanja epidemioloških mjera proljetno sunce, unatoč ne baš visokih temperatura, građane je privuklo na terase omiljenih kafića i restorana.

Odlukom Nacionalnog stožera svim ugostiteljskim objektima omogućeno je usluživanje gostiju na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dozvoljeno je radno vrijeme od 6 do 22 sata.

Naša je ekipa, kao i mnogi drugi, slijedeći godinama uvriježene navike, obišla terase kafića u središtu Čakovca gdje su smješteni neki od najpopularnijih ugostiteljskih objekata. Brzo smo se uvjerili da se mjesta na terasama polako popunjavaju premda je tek početak radnog tjedna, a u omiljenoj se kavici uživalo unatoč temperaturi od 4-5 Celzijevih stupnjeva koliko je bilo malo poslije 9 sati.

Foto: FMĐ

Zanimalo nas je jesu li se za stolovima okupile i neke ekipe koje se tamo redovno sastaju i kako su izgledali njihovi susreti nakon dugo vremena kako se nisu mogli družiti.

Konačno, željeli smo se uvjeriti jesmo li započeli povratak iz ‘novog normalnog’ u stvarnost kakvu smo poznavali prije pandemije. Na istom mjestu, u isto vrijeme, ponovo skupa ‘klapa’ predvođena jednim umirovljenim nastavnikom matematike. Pitamo ih jesu li tu prvi?

– Pa jedva smo to dočekali i hvala Bogu svi smo na kupu. Ovoga zamotanoga u deku nemojte gledati, jer ipak je on u godinama – domišljato će spomenuti ‘učo’.

Niske temperature nisu bile veća prepreka, jer kako je vrijeme odmicalo stolovi su bili sve puniji. S obzirom na očekivani rast temperature popodne će, zasigurno, biti još življe, a terase još posjećenije.

Na odlasku jedan od ugostitelja nas je ispratio riječima kako mu je svaki od dugočekivanih gostiju donio najdraži poklon-smiješak.

Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Učenici Područne škole Cirkovljan čistili okoliš svoje škole i naselja

Brojnim akcijama čišćenja okoliša ovih dana, na području Grada...

FOTO Zadnji Dan sajma cvijeća u Prelogu dobro posjećen

Dvadeset i treći Sajam cvijeća otvoren je u petak,...

FOTO Divna priroda i sunčan dan privukli građane na Marinu Prelog

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna građana....