'SIGURNOST JE DANAS BREND'

FOTO/VIDEO U Prelogu održani međunarodni susreti umirovljenika policije!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Mateja Balent
- Advertisement -

Danas, 1. lipnja 2023. godine, na sportsko-rekreacijskoj zoni Marine Prelog te u Domu kulture u Prelogu održani su tradicionalni Međunarodni susreti Udruga umirovljenika unutarnjih poslova iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske, koji su okupili 150 umirovljenih djelatnika policije.

Susrete, koji se svake godine održavaju u drugoj državi, a ove godine na redu je bila Hrvatska, pri čemu je kao domaćin odabran Prelog u Međimurju, organizirali su Zajednica udruga umirovljenika unutarnjih poslova RH te Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Druženje umirovljenika unutarnjih poslova na Marini Prelog

Druženje umirovljenika policije započelo je na Marini Prelog zajedničkim doručkom, pri čemu je sve umirovljenike pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec Franjo Bregović.

Susreti su se nastavili obilaskom Preloga – posjet Crkvi sv. Jakoba i Muzuje Croata insulanus Grada Preloga – te svečanim programom u Domu kulture. Uz prigodne nastupe Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog, dječje skupine KUD-a Seljačka sloga Prelog i glazbenika Mirka Švende Žige, održani su i govori povodom ovogodišnjih susreta.

Franjo Bregović

– U vrijeme kad smo bili aktivni pripadnici policije, stekli smo mnoga poznanstva. Odlaskom u mirovinu osjećala se potreba za nastavkom druženja pa smo i osmislili ove susrete. Tako smo ove godine mi organizatori i domaćini susreta – rekao je Franjo Bregović, dodavši:

– Želja nam je da se ovi susreti i dalje održavaju, a svaki od domaćima može obogatiti program sa željom da upoznamo različita mjesta i države. Hvala svima koji su omogućili ove susrete, veliko hvala na svemu gradonačelniku Preloga Ljubomiru Kolareku, i našim sponzorima, MUP-u RH.

Savo EŠkićević, predsjednik Zajednice udruge umirovljenika unutarnjih poslova RH, među ostalim je rekao:

– Htio bih zahvaliti gospodinu Bregoviću koji me pozvao na ove susrete, omogućio mi da upoznam ovaj lijepi kraj i upoznam nove ljude. Ovo mi je ujedno inspiracija i poticaj da se ovako nešto pokuša napraviti na razini cijele Hrvatske. Tu prije svega mislim na okupljanje udruge teritorija RH, ali i šire, na međunarodnoj razini. Ovo će mi svakako biti poticaj da na neki način reanimiram ovu odličnu praksu susreta i druženja!

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač je naglasio:

– Živimo u novim vremenima, ušli sno u Europsku zajednicu, ukinuli granice, a sigurnost je danas postao brend. Suradnja, o kojoj sigurnost ovisi, mora biti na visokom nivou jer se jedino tako može zadržati i visoki nivo sigurnosti.

Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog na svečanom dijelu

– Sad smo svi skupa, Hrvati, Mađari i Slovenci, u EU, i hvala bogu živimo u schengenskom prostoru bez granica, otvorenim za suradnju, trgovinu i bilo koji drugi aspekt, te možemo lakše njegovati ovako dobre i srdačne prijateljske odnose! – rekao je savjetnik ministra unutarnjih poslova za pitanje policije Vladimir Faber.

S nekoliko riječi prisutnima su se obratili i Sonja Tošić-Grlač u ime Međimurske županije, Milan Horvat u ime Saveza umirovljenika unutarnjih poslova Slovenije te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovogodišnji susreti održavaju u Prelogu te zahvalio umirovljenim policajcima na sigurnosti koju su nam pružili.

Nakon svečanog dijela programa, umirovljenici su se vratili na Marinu Prelog, gdje su uživali u vožnji brodom po Dravi u organizaciji Nautičkog kluba Labud te šetnji obalom Drave do Kapelice sv. Huberta u Otoku i natrag. Susreti su završili zajedničkim ručkom i druženjem u Hotelu Panorama i SRC DG Sportu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još