Centar Med dvemi vodami slavi prvu godišnjicu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U subotu, 19. lipnja 2021. godine, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu slavi prvu godišnjicu djelovanja. Na Trgu međimurske prirode na taj datum 2020. godine otvoren je prvi moderan i interaktivan Centar na širem području uz rijeku Muru i Dravu u kojem se interpretira tematika prirodne baštine. Nastao je unutar istoimenog projekta uz još dva atraktivna sadržaja, poučnu stazu Svetomartinska Mura i edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt. Zajedno tvore zaokruženu cjelinu kao nova turistička ponuda i mjesto edukacije posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja prirode međimurskog kraja.

Zadaća Centra promovirati je prirodne posebnosti Međimurske županije, ali i upozoravati na njihovo stvarno stanje i ugroze koje joj prijete. Kroz Centar je u prvoj godini rada prošlo sveukupno više od 3000 posjetitelja, što je u uvjetima lockdowna uzrokovanog pandemijom koronavirusa respektabilna brojka.

U samo četiri mjeseca rada kroz 2020. godinu kroz Centar je prošlo više od 1500 posjetitelja, dok je u 2021. godini Centar dosad posjetilo više od 1500 posjetitelja. Stalan rad na novim ponudama, nagradama, povezanosti s drugim institucijama doprinos su vidljivosti Centra te je on prepoznat na nacionalnoj razini kao jedan od svjetlijih primjera kako rade Centri za posjetitelje.

Ako još niste posjetite Centar i saznajte što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste?

U subotu povoljnije cijene ulaznica

Povodom prve godišnjice djelovanja u subotu 19. lipnja razgled Centra Med dvemi vodami bit će moguć uz povoljniju cijenu ulaznica. Individualni posjetitelji trebat će izdvojiti 20 kuna (po osobi), djeca do 5 godina besplatno, obiteljska ulaznica 50 kuna (po obitelji) te individualno djeca i mladi od 5 do 18 godina, studenti, osobe starije od 60 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, planinari/biciklisti 15 kuna (po osobi). Radno vrijeme Centra na dan godišnjice je od 10 do 17 sati te je organizirano stručno vođenje za sve posjetitelje u 15 sati.

U utorak, 22. lipnja 2021. godine, na praznik Dan antifašističke borbe Centar za posjetitelje Med dvemi vodami bit će otvoren za sve posjetitelje od 10 do 17 sati sa stručnim vođenjem u 15 sati.

Što sve Centar nudi za 1. godišnjicu otvorenja i tijekom produženog vikenda provjerite na poveznici.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Električne energije 5. svibnja neće biti u Draškovcu

Iz HEP-a javljaju da u petak, 3. svibnja, električne...

Dora Kovačić i Pavla Podgorelec ponos su Gospodarske škole Čakovec

Iz Gospodarske škole Čakovec ponosni su na Pavlu Podgorelec,...

Naše heroine s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije župan Matija...

Članice Društva žena Mursko Središće dale povjerenje Nadi Turk da im bude predsjednica

Članice Društva žena Mursko Središće, jedne od najagilnijih udruga...