Konačna realizacija radova u najstarijoj ulici Murskog Središća

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Nakon godinu dana radova u najstarijoj ulici u Murskom Središću ovaj vrlo zahtjevan projekt došao je u samo finale te je danas započeto asfaltiranje grubim asfaltom.

Prije otprilike godinu dana započelo se s rekonstrukcijom ulice Matije Gupca koja je dugačka oko 1700 metara, u nekim dijelovima poprilično uska te je već prije dvije godine započeto s izmještanjem stupova električne mreže koji su bili u koridoru buduće ceste ili pješačke staze. Uz to potrebito je izmještanje oko 300 metara ograda kako bi se mogao dobiti koridor od 5 metara ceste i 1,5 metara pješačke staze. Samo izmještanje ograda i stupova koštalo je oko 500 tisuća kuna. Prošle godine u to doba započelo se s postavljanjem fekalnih cijevi, izmjenom plinskih i vodovodnih instalacija te spajanje svih kućanstava na nove instalacije što je s obzirom na dužinu ulice i broj kućanstava bio poprilično zahtjevan posao.

Usporedno time započeli su radovi na postavljanju oborinske odvodnje i rubnika koji su potrebni zbog pješačke staze te zbog odvodnje oborinskih voda u šahtove. Kad se zbroji visina cijele investicije je zasigurno oko 20 milijuna kuna, a samo udio grada je oko 5,5 milijuna kuna. To je ulica koja je namijenjena isključivo za promet stanovnika koji tu žive i po njoj je zabranjen promet kamiona i autobusa, s izuzetkom moguće dostave, a brzina kretanja će biti ograničena na 40 km/h. Danas i sutra završit će se prva faza asfaltiranja, otprilike do zvonika sv. Barbare, a već su započete pripreme za sljedeću fazu te bi se tako u tri faze cijela ulica prekrila grubim slojem asfalta. Asfaltni sloj će se produžiti do Murske ulice. Usporedno kreću radovi na pješačkoj stazi koje će izvoditi tvrtka Tegra, a vrijedni su 1.050.000,00 kuna.

Nakon završetka radova na pješačkoj stazi položit će se još fini sloj asfalta koji bi se da je sad položen zbog radova na stazi uništavao. Želja i plan je da sve to bude gotovo do Velike Gospe. Naravno da kod takvih velikih projekata dolazi do objektivnih i subjektivnih problema s kojima se je gradonačelnik sa svojim timom na dnevnoj bazi suočavao i rješavao koliko je god to u mogućnostima grada. Gradonačelnik zahvaljuje svim stanovnicima na razumijevanju i strpljenju.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još