RECEPT MARKA PALFIJA: Faširanci i pire

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

ZA 4 OSOBE:
Sastojci:
200 g mljevene svinjetine
sol, papar
1 x kajzerica
0,5 dcl mlijeka
1 x režanj
češnjaka
pola pušleka peršina
30 g parmezana
250 g krumpira
75 g maslaca
1 dcl mlijeka
1 x muškatni oraščić

Mljevenu svinjetinu posoliti i popapriti. Sitno nasjeckati peršin i češnjak pa dodati u smjesu. S kajzerice nožem odstraniti koru, mekani unutarnji dio narezati na kockice pa namočiti u mlijeko. Dobivenu smjesu kruha i mlijeka dodati u smjesu mesa pa sve zajedno izmijesiti i formirati dva faširanca. Faširanci se prže na umjereno jakoj vatri u poludubokom ulju pa se na pola puta okrenu. Krumpir za pire oguliti, narezati na kockice pa staviti kuhati u hladnu posoljenu vodu. Dobro je tijekom kuhanja skidati škrob koji se diže na površinu jer će kasnije pire biti manje ljepljiv. Krumpir skuhati do raspadanja, dobro ocijediti pa dodati unutra sol i papar, maslac na kockice i naribati malo muškatnog oraščića. Dobro ga izraditi tiskalicom za pire. Ako želimo lijep, gladak pire ga pasiramo kroz cijedilo.

Dobar tek!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Dora Kovačić i Pavla Podgorelec ponos su Gospodarske škole Čakovec

Iz Gospodarske škole Čakovec ponosni su na Pavlu Podgorelec,...

Naše heroine s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije župan Matija...

Članice Društva žena Mursko Središće dale povjerenje Nadi Turk da im bude predsjednica

Članice Društva žena Mursko Središće, jedne od najagilnijih udruga...