LIJEP PRIMJER OPĆINE SELNICA

Korizmeni izlet za djecu s posebnim potrebama

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

U ovo korizmeno ili pred uskrsno vrijeme, šestero djece s posebnim potrebama te njihovi roditelji i pratitelji s područja Općine Selnica, predvođeni svoj vodičem i voditeljem, načelnikom općine Ervinom Vičevićem bilo je na jednodnevnom izletu u Hrvatskom zagorju te slovenskom Prekmurju.

Prvo su razgledali perivoj i Dvorac Trakošćan, koji je u ovom dijelu Hrvatske i Hrvatskog zagorja nastao krajem 13. stoljeća i danas je jedno od turistički najposjećenijih mjesta u ovom dijelu naše domovine. a potom su puni lijepih dojmova i saznanja pohodili Općinu Radence gdje ih je primio načelnik Roman Leljak koji im je omogućio razgledavanje jednog, u ovom dijelu Europe, najpoznatijeg zoološkog vrta, Zoološki vrt Sikalozuoo, čiji vlasnik im nije zaračunao niti centa i cijelo vrijeme je bio uz njih upoznavajući ih sa životinjama koji se nalaze u ovom vrtu.

Sve goste i prijatelje iz Selnice, načelnik Radenaca, najturističkije destinacije u sjeveroistočnoj Sloveniji, Roman Leljak počastio je ukusnim tradicionalnim prekmurskim objedom i pozvao ih je da opet dođu pohoditi njegovu općinu i njezine zanimljivosti.

Naravno, Selniščanci su poziv prihvatili, a kako načelnici Vičević i Leljak dobro surađuju, sigurno je kako će posjeta sigurno biti

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još