Općina Gornji Mihaljevec dobiva dugo priželjkivanu ljekarnu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Župan Međimurske županije Matija Posavec obišao je s načelnikom Općine Gornji Mihaljevec Goranom Lovrecom i pročelnicom UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonjom Tošić-Grlač obnovljene poslovne prostore bivše zgrade poljoprivredne zadruge u Gornjem Mihaljevcu u kojima će uskoro biti smještena ljekarna.

Kako je pojasnio načelnik Općine Goran Lovrec, zdravstvenu skrb u Gornjem Mihaljevcu vodi tim ambulante opće medicine i stomatološki tim, no da bi se opskrbili lijekovima, mještani tu uslugu moraju potražiti u drugim najbližim središtima – Nedelišću, Štrigovi ili Lopatincu.

Stoga se, zahvaljujući dobroj suradnji Međimurske županije, Općine i Ljekarne Čakovec, kreće u projekt otvaranja nove ljekarničke jedinice Ljekarne Čakovec u Gornjem Mihaljevcu.

Prostor veličine 90m2 u kojem će ljekarna biti smještena je u vlasništvu Općine te je u potpunosti obnovljen, a načelnik Lovrec istaknuo je da će Općina dati prostor u najam bez naknade te će privremeno preuzeti režijske troškove. Radno vrijeme ljekarne bit će usklađeno s radnim vremenom ambulanti na području općine.

– Ovaj oblik ulaganja u zdravstvo samo je jedan od nizu brojnih investicija i projekata kojima kontinuirano poboljšavamo kvalitetu zdravstvenih usluga i dostupnost zdravstvene zaštite za sve Međimurke i Međimurce. Mještani Gornjeg Mihaljevca već dugo čekaju realizaciju ovog projekta za koji vjerujem da će biti od velike važnosti za područje cijele općine – kazao je župan Posavec prilikom obilaska.

Ljekarna Čakovec će za potrebe otvaranja nove jedinice izdvojiti 200 000 kuna za adekvatnu opremu. Zahtjev za otvaranje je upućen nadležnom Ministarstvu te je u tijeku pribavljanje potrebne dokumentacije i dozvola kako bi se što ranije moglo krenuti s radovima i opremanjem prostora. Prostorije ljekarne bit će prilagođene osobama s invaliditetom, napravit će se prilazna rampa, a prema planu, ljekarna bi trebala biti otvorena početkom svibnja.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još