'NA STADIONU MILENIUM VLADA OBITELJSKA ATMOSFERA'

Donji Kraljevec: sa slovenskim speedway asom o nadolazećoj sezoni

Autor: Krešimir Biskup Foto/Video: Krešimir Biskup
- Advertisement -

Proljeće u okolici Donjega Kraljevca i Goričana ne najavljuju samo glasnici proljeća, već i kružni zvukovi speedway motora. Prošli vikend na Speedway stadionu Milenium boravilo je petnaestak vozača, otvorivši tako novu trening sezonu. Među njima je i stari prijatelj hrvatske speedway staze, Slovenac Matej Žagar, koji nam je ukratko ispričao što očekuje od nove sezone.

– Ovdje nastupam od samoga početka, od 2005. godine. Odradili smo prvi trening, sve još uvijek isprobavamo, želim se dobro pripremiti. Ova je staza dosta tehnička i na njoj sam uvijek postizao dobre rezultate… Slična je stazi u Engleskoj, gdje sam vozio punih 13 godina – objašnjava slovenski as, inače 18-erostruki slovenski prvak i osvajač triju europskih individualnih naslova, među kojima je jedan juniorski.

Motori u krvi

– Dugo sam u sportu: Zvonko Pavlic i moj otac bili su prijatelji, a mi nasljednici kao sljedeća generacija nastavili smo njegovati to prijateljstvo. Obitelj Pavlic voli speedway baš kao i ja, sve bismo dali za to, a Stadion Milenium poseban je upravo po toj obiteljskoj atmosferi. Tko zna, možda nas za koju godinu zapanji razvoj speedwaya na ovim prostorima – smatra Žagar. S njim se slaže i direktorica FIM Speedway Grand Prix of Croatia utrke, ujedno predsjednica Speedway cluba Milenium, Darija Pavlic.

Žagar dodaje da u Hrvatskoj i Sloveniji zapravo ima dosta ljubitelja speedwaya, no smatra da je omladina ponešto manje zainteresirana za takve sportove općenito.

– Kad sam ja bio dječarac, najradije ne bih silazio s motora! Motori i speedway su očito nešto što je u krvi… To vrijedi i za moje troje djece, ali vjerojatno nema boljeg primjera od obitelji Pavlic. Zato mladima poručujem: probajte speedway! Za razliku od mnogih drugih sportova, klub će vam dati sve drugo što trebate, potrebna vam je najvećim dijelom volja! – zaključuje Matej.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...