Danas je međunarodni dan pizze, a stručnjaci su otkrili da jedenjem iste jednom tjedno smanjujete rizik od raka zahvaljujući umaku od rajčice koji sadrži likopen – vjerojatno najsnažniji antioksidans, a sir sadrži kalcij i kalij. To znači samo jedno, danas je vrijeme za pizzu.
Jednu od najboljih u Međimurju možete pojesti u Kavani Kocka, koja se nalazi se u samom središtu Međimurja, u Maloj Subotici.
Posjetite ih.
OPŠIRNIJE:
Pizza ima dugu povijest. Lepinje s dodacima jeli su još stari Egipćani, Rimljani i Grci, ali rodno mjesto suvremene pizze je regija Campania u jugozapadnoj Italiji, u kojoj se nalazi grad Napulj. Osnovan kao grčko naselje oko 600. godine prije nove ere, Napulj je tijekom 18. i početkom 19. stoljeća bio uspješan obalni grad. Prije ujedinjenja Italije, tehnički neovisno kraljevstvo Napulj je bilo poznato po mnoštvu siromašnih radnika ili lazzarona.
Siromašnim Napolitancima bila je potrebna jeftina hrana koja se mogla brzo pojesti. Pizza, odnosno lepinje s raznim dodacima koje se jedu za svaki obrok, a prodaju ih ulični prodavači ili neformalne gostionice, zadovoljila je tu potrebu…
Cijelu priču pročitajte klikom ovdje.


