Čakovečki restoran Stari grad sinoć je po prvi puta upriličio Večeru Zrinskih. Prema riječima vlasnika restorana Jerka Rajhera inspiraciju za ovaj gastronomski doživljaj pronašli su u dvije knjige recepata i jela iz vremena Zrinskih: „Kuharska knjiga Čakovečkog dvora obitelji Zrinski“ i „Hrana, kuhinja i blagovanje u doba Zrinskih“.
-Ti recepti i namirnice dali su nam ideju i inspiraciju za ovu večeru koju smo, uvažavajući tradiciju, pripremili na nešto moderniji način s težnjom da predstavimo cijelo naše Međimurje, rekao je Rajher i najavio da će ovaj projekt, uz potporu Turističke zajednice Međimurske županije biti nastavljen i prezentiran kako domaćim gostima, tako i turistima kao novi turistički proizvod.
Na samom dolasku goste su kod zidina Starog grada dočekali pripadnici Zrinske garde iz Čakovca, ponuđeni su različiti aperitivi, a pucnjem iz topa označen je početak večere. Uvodno je pročitano oproštajno pismo Moje drago serce grofa Petra Zrinskog upućeno njegovoj voljenoj Katarini Zrinski večer uoči pogubljenja. Gostima je potom serviran pjenušac Roko Vinarije Banfi Željka Novaka koji je otvoren sabljom, a tijekom večeri gosti su uživala u pušipelu Vinarije Horvat i graševini Vinarije Borisa Novaka.
Sama večera poslužena je u 5 sljedova. Tako su za couvert pripremljena dimljena pačja prsa na pogači s dressingom od bosiljka, a za hladno predjelo hladna salata sa sporo kuhanom junetinom na džemu od ljubičastog luka, s kremom od aromatiziranog kruha s češnjakom, emulzijom šafrana i đumbira. Gosti su zatim kušali bistru juhu od fazana s gris knedlom punjenom mesom fazana i povrćem, dok su za glavno jelo servirani ragu od jelena na roladi od kruha, zec s povrćem te slatka mrkvica i matovilac. Veliki finale bila je ruža od jabuke i tijesta na kremi od vanilije i flambirane šljive.
Uoči deserta program je s predivnom izvedbom nekoliko međimurskih popevki oplemenila mlada međimurska primadona Tamara Korunek.
U autentičnom ambijentu čakovečke palače ova će večera zasigurno obogatiti gastronomsku ponudu našeg grada i kraja, pa kad ste u prilici svakako kušajte kako se nekada blagovalo na dvoru Zrinskih.