U TOM AMBIJENTU I VINA IMAJU NEBESKI OKUS

Obitelj Kojter ima najljepši boltani vinski podrum u Međimurju, star više od 200 godina!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec/Fb Kojter
- Advertisement -

Ove dane, neposredno pred Vincekovo kada počinju intenzivniji radovi u vinogradu, vinari koriste da ocijene mlada vina i odrede što će za koji mjesec stavljati u boce i ponuditi kupcima. Tako je i u Vinariji Kojter u Svetom Urbanu, gdje poznati vinogradar i vinar s 40-godišnjim iskustvom Anton Kojter kuša svako vino u bačvama, ocjenjuje ga i istovremeno podučava svog zeta i mladog vinara Damira Cafuka.

Damir se već iskazao izuzetim osjećajem za stvaranje odličnih vina, pa Anton ponekad sasluša i njegove prijedloge. Već se predstavio javnosti na međunarodnom ocjenjivanju vina u Štrigovi gdje je osvojio niz najviših priznanja. Anton Kojter, kao i većina vinara, vjeruje da će i ove godine na ocjenjivanju u Štrigovi biti podijeljena brojna visoka odličja, ponajviša zlatna.

Anton i Jelena Kojter

– Ukupno gledajući, međumurski vinari i ove će godine tržištu ponuditi vina iznadprosječne kvalitete i bojim se da ga nećemo imati dovoljno da zadovoljimo potražnju – kazao nam je Anton Kojter.

Svi oni koji godinama dolaze u njihovu vinariju i kušaju vina u neponovljivom ambijentu sigurno najljepšeg boltanog podrum, starog više od 200 godina, znaju visoku kvalitetu Kojterovih vina. Žuti muškat, Zeleni silvanac, Chardonnay, Pinot crni rose, Sauvignon odavno su stekli ugled među ljubiteljima vina. Osim toga, tu je sve traženiji cuvee, mješavina sorti, vino koje se pije u ugostiteljskim objektima širom Međimurja, Hrvatskog zagorja i Zagreba.

Damir Cafuk i Ramona Kojter Cafuk

Vinarija i prekrasan podrum nalaze se na lijepoj uzvisini, a da bi bili još uočljiviji Kojteri su ovih dana postavili zanimljivu tablu na kojoj se nalazi tek fotografija unutrašnjosti podruma i natpis “Vinarija Kojter”. Lijepo i efektno.

Inače, Vinarija Kojter se nalazi u Sv. Urbanu 276A (nedaleko Štrigove), a radno vrijeme joj je od ponedjeljka od 8 do 16 sati i subotom od 8 do 12 sati. No, po dogovoru radno vrijeme se može i prilagoditi gostima.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti i putem mobitela: 098/ 546 276 (Anton) i 098 931 54 14 (Damir), kao i putem mail adrese: [email protected].

Pa, živjeli!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još