U međimurskim općinama šestero novih načelnika

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Jučerašnji lokalni izbori donijeli su i neka nova imena na međimurskoj političkoj sceni. To je bilo i očekivano, jer su načelnička mjesta bila upražnjena u šest međimurskih općina. U pet smo slučajeva (Goričan, Nedelišće, Orehovica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec) dobili nove načelnike u prvom krugu, dok će se u Pribislavcu odlučivati u drugom krugu između Matije Ladića (Demokrati) i Nenada Pintarića (SDP).

Tako su novi načelnici postali: Emanuel Sinković (HDZ) u Općini Goričan, Nikola Novak (SDP) u Općini Nedelišće, Dijana Novak (NEZAVISNA) u Općini Orehovica, Martin Srša (NEZAVISNI) u Općini Sveti Martin na Muri i Mihael Grbavec (HNS) u Općini Vratišinec. Čak četvero novoizabranih kandidata je u dobi od 30 do 34 godine, pa im prosjek povećava jedino 53-godišnji Srša.

Vrlo je mlada i novoizabrana načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić (NL MATIJA POSAVEC, HSLS, HNS) kojoj je tek 29 godina. Ona je vrlo uvjerljivo porazila dosadašnjeg načelnika Josipa Matulina. To je, ujedno, jedini od 16 dosadašnjih načelnika, ponovno kandidiranih za novi mandat, koji je poražen u prvom krugu. Na “popravni” će u Donjoj Dubravi, Kotoribi i Šenkovcu trojica “veterana” Marijan Varga, Ljubomir Grgec i Saša Horvat kojima su, u drugom krugu, izazivači Mario Duhović, Dario Friščić i Robert Meglić. Preostalih 12 načelnika zadržalo je svoje mandate u prvom krugu, a to su: Zvonimir Taradi (Općina Belica), Ivan Hajdarović (Općina Dekanovec), Mario Tomašek (Općina Domašinec), Miljenko Horvat (Općina Donji Kraljevec), Goran Lovrec (Općina Gornji Mihaljevec), Valentino Škvorc (Općina Mala Subotica), Perica Hajdarović (Općina Podturen), Ervin Vičević (Općina Selnica), Franjo Lehkec (Općina Strahoninec), Đurđica Slamek (Općina Sveta Marija), Anđelko Nagrajsalović (Općina Sveti Juraj na Bregu), Stanislav Rebernik (Općina Štrigova).

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još