Cijepljenje protiv koronavirusa svake subote u Prelogu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Uz Čakovec i Mursko Središće, Grad Prelog također je bio mjesto cijepljenja protiv virusa COVID-19. Cijepljenje se odvijalo u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, a to je mjesto gdje će se cijepljenje odvijati i narednih subota. U prvoj fazi cijepljenja procijepljeni su zdravstveni radnici, korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe te pripadnici žurnih službi.

Cijepljenje je dokazano najučinkovitija mjera u sprječavanju širenja bolesti, a akcija cijepljenja protiv COVID-19 bolesti najveća je javnozdravstvena akcija u posljednjih pedesetak godina.

I sljedećih subota pozivat će se svi oni prijavljeni za cijepljenje, a svi su već obaviješteni o točnom mjestu i vremenu u kojem moraju doći na mjesto cijepljenja. Na cijepljenje se može doći s pratnjom, no u dvoranu ulaze samo osobe koje se cijepe te im u dvorani pomažu volonteri Crvenog križa. Na svakom punktu bit će prisutan i tim hitne medicinske pomoći za slučaj potrebe, tijekom cijelog perioda cijepljenja. Iznimno, osobe s invaliditetom i osobe koje nisu u mogućnosti doći na cijepno mjesto, cijepit će mobilni tim ili liječnik obiteljske medicine.

Međimurska županija, trenutno jedina u Hrvatskoj, ima uspostavljenu internetsku platformu za prijavu cijepljenja. Platforma je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec: www.dzck.hr/cijepljenje.

Grad Prelog poziva sve one koji nisu u mogućnosti ispuniti prijavu za cijepljenje, da se jave u Upravu Grada Preloga, svakoga dana od 7 do 15 sati, gdje će im se pomoći ispuniti prijava za cijepljenje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Dora Kovačić i Pavla Podgorelec ponos su Gospodarske škole Čakovec

Iz Gospodarske škole Čakovec ponosni su na Pavlu Podgorelec,...

Naše heroine s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije župan Matija...

Članice Društva žena Mursko Središće dale povjerenje Nadi Turk da im bude predsjednica

Članice Društva žena Mursko Središće, jedne od najagilnijih udruga...