SVETA KATA SNIJEG NA VRATA?

Čeka nas pogoršanje vremena, evo što nosi vikend

Autor: medjimurski.hr/N1 Foto/Video: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
- Advertisement -

Magla u mnogim dijelovima unutrašnjosti i jutros stvara probleme, smanjuje vidljivost. Maglovitim prilikama na ruku ide slab vjetar i stabilne atmosferske prilike. No polako već naviru oblaci s jugozapada, što će biti uvod u novo pogoršanje, piše N1.

Vikend donosi oblačnije prilike, lokalno i slabu kišu, i to prije svega na jugu Jadrana i u gorju, što vrijedi i za subotu i nedjelju. Pritom u gorskim predjelima može pasti i malo snijega, najizglednije u noći na nedjelju i tijekom nedjelje.

Dojmu zime na moru će doprinijeti vjetar sjevernog smjera, zapuhat će bura umjerena i jaka, podno Velebita povremeno i olujna, zbog čega je na snazi viši stupanj upozorenje putem sustava Meteoalarm, Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Što se tiče novog tjedna, počet će većinom tmurno, no uglavnom suho u najvećem broju predjela. Ipak, već u noći na srijedu treba računati na intenziviranje oborine, kiše i snijega, a snijega će biti i u nizinama, barem tako u ovim trenucima pokazuju prosgnostički materijali.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Umjesto slavlja, radno u Kotoribi

Danas je Nacionalni je dan hitne medicinske službe. U...

Ove nedjelje pridružite se proljetnoj biciklijadi

Turistička zajednica Općine Nedelišće poziva sve zainteresirane na još...

Liječeni protiv raka na zajedničkom izletu u Karlovcu

Članovi Županijske lige protiv raka Čakovec, odnosno njegovi klubovi...