JOJ, LJUDI MOJI, VEĆ DUGO NIJE BILO TAKO LIJEPO PEČENOG ODOJKA!

FOTO Na sajmu u Čakovcu veliku pozornost privlačile rode, koje nisu odletjele na jug!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Foto Hranilović
- Advertisement -

Na čakovečkom sajmu srijedom i danas je bilo puno kupaca i prodavača. Nije im smetalo prohladno vrijeme i temperatura od 6 stupnjeva Celzijusa. Slike standardne: zimnica se na tačkama vozila do automobila, dobra ponuda jaja i kokoši, gužva kod štanda sa zimskom oblekom, uporni šahisti na svom mjestu…

No, najljepši pogled bio na pečeni odojak, kojemu je trebala još jedna minuta, pa ide na stol. Tako lijepu koricu već odavno nismo vidjeli. Mmmm.

Na sajmu su pozornost prolaznika privlačile i rode, koje nisu uspjele odletjeti na jug. Uporno su stajale pored zečeva i promatrale što se događa. Nije bilo interesenata da ih kupi i postavi u svoj vrt ili cvjetnjak. Rode su, kao i zečevi, bile od gipsa.

Inače, najviše se kupovalo bijelo zelje i repa u vrećama. Vreća od 21 kg bijelog zelja nuđena je po 60 kuna. Crveno zelje bilo je po 5 kuna kilogram.

Dunje su nuđene po 10 kuna kg, kesteni po 15 kuna, mandarine od 5, 8 i više kuna kilogram. Klementine su bile po 10 kuna kg. Eko-lješnjaci su po 70 kuna kg.

Cikla je od 4 do 8 kuna kilogram, peršin od 18 do čak 30 kuna kilogram. Očišćeni orasi su bili po 80 kuna kilogram. Stigao je i kivi po 10 kuna kg. Suhi grah trešnjevac bio je po 35 kuna kg, grah zelenček kukuruzar je danas na sajmu nuđen po 70 kuna kilogram, koliko je bila cijena i svih vrsta graha putreka. Suhi grah ričet bio je po 60 kuna kilogram, a keber bajs po basnoslovnih 90 kuna kilogram.

Crvena paprika rog nuđena je po 8 i 10 kuna kg, a patlidžan po 8 kuna kg. Cijena običnog domaćeg češnjaka bila je standardna: prodavan je od 25 do 40 kuna kilogram. Krumpir je bio po 5 kuna kilogram, kelj je nuđen po 8, cvjetača od 12 do 15, a domaća salata po 10 kuna kilogram. Bijelo zelje prodavano je po 10 kuna, crveno po 11, cikla po 4, mrkva od 8 do 10, celer od 8 do 15 kuna kilogram.

Dinje su nuđene po 5 kuna kilogram, a grožđe po 15 kuna. Nektarine i šljive prodavane su po cijeni od 10 do 15 kuna kilogram, a jabuke po 6 i 7 kuna kilogram.

Šampinjoni su bili po 22 kuna kilogram! Luk se nudio po 4, luk srebrenac po 8, paradajz paprika bila je po 8 kuna, babura po 12 kuna. Ljuti feferoni su bili po 40 kuna kg, a slatki po 20 kuna kg.

Med je po 60, 70 i 80 kuna staklenka i dobro se prodavao. Crno miješano ulje od tikve je nuđeno po 70 kuna, ono čisto po 120 kuna.

Sve to pogledajte u foto-galeriji našeg letećeg Stjepana Štefa Hranilovića.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još