Svjetski dan hrane obilježava se svake godine 16. listopada još od 1945. godine kada je na taj dan u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Svjetski dan hrane veže se uz globalni cilj da nestane gladi u svijetu što se može ostvariti samo zajedničkim naporom i trudom.
Ovogodišnja tema vezana je uz povećanu stopu pretilosti. Zbog ubrzanog načina života te sve manje slobodnog vremena, nažalost dolazi do sve manjeg promišljanja o zdravom načinu prehrane. Cilj je prije svega suzbijanje gladi, pothranjenosti i siromaštva, ali i briga o sigurnosti hrane i dostupnosti sigurne hrane te održivo upravljanje prirodnim resursima.
Odsjek za dijetetiku i prehranu Županijske bolnice Čakovec naš je vrijedan tim djelatnika koji svakodnevno brinu za zdravu i pravilnu prehranu naših pacijenata koji se pripremaju prema propisanim djetama i postavljenim dijagnozama kako bi oporavak bio što brži i kvalitetniji. Također, vrijedne ruke mogu se pohvaliti i u restoranu naše ustanove, gdje se nudi raznovrstan odabir hrane za naše djelatnike; od ručka, raznih salata do nenadmašivih klipića koje svi obožavamo.
“Neka vaša hrana bude vaš lijek, a vaš lijek vaša hrana“ – Hipokrat.