DANI TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

Učenici iz Srednje škole Prelog ‘rasturili’ na međunarodnom natjecanju

Autor: SŠ Prelog Foto/Video: SŠ Prelog
- Advertisement -

Projekt Regionalni Centar Zabok koji djeluje od 2020. godine i u kojem kao škola partner sudjeluje Srednja škola Prelog, organizirao je u Tuheljskim Toplicama od 27. do 29. rujna prve Dane turizma i ugostiteljstva u Zagorju. U okviru manifestacije organizirano je međunarodno natjecanje TRENDICIJA koje se sastojalo od pet disciplina i u svima su sudjelovali i SŠP-ovci:

– kuhanje (glavna namirnica pureća prsa); natjecao se učenik 3. KU razreda Karlo Gracin Šardi, mentorica nastavnica kuharstva Anica Naranđa;

– održivi koktel – duga barska mješavina (glavni sastojak đin), natjecao se učenik 3. SK razreda Marsel Grivec, mentor nastavnik ugostiteljskog posluživanja Goran Žižek

– tradicijska slastica (glavna namirnica orasi); natjecala se učenica 2. SK razreda Matea Horvatić, mentor nastavnik slastičarstva Vlado Turek

– prezentiranje vinskog turizma regije – natjecala se učenica 4. THK razreda Jelena Tot, mentorica nastavnica ekonomske grupe predmeta Marina Branilović

– kviz znanja TRENDICIJA – natjecali su se u paru učenici 4. THK razreda –  Annamaria Žnidar i Marko-Antonio Belić, mentorica nastavnica ekonomske grupe predmeta Marina Branilović.

Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje i vještine, a Marsel Grivec je u svojoj disciplini osvojio prvo mjesto!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Ona ne galami, ali svi je čuju – Nina Varga ostaje uz ŽNK Međimurje!

Sjajne vijesti stižu iz ŽNK Međimurje Čakovec – dokapetanica...

FOTO Gornja Dubrava bila središte sporta i veselja međimurskih umirovljenika

Podružnica umirovljenika Vratišinec bila je domaćin sportskih susreta podružnica...

FOTO/VIDEO Policija i HGSS pretražuju područje oko Palovca zbog nestanka Stjepana Marčeca

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s pripadnicima...