Pjesma ”Ljubav se ne trži” u sasvim novom štihu u izvedbi vrhunske međimurske sopranistice Marije Vidović

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Marija Vidović međimurska je sopranistica sa svjetski priznatom karijerom. Glazbeno školovanje započela je u Varaždinu, studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Danas je bazirana u Beču, a živi na relaciji cijeli svijet, a mi vam s Večernjeg prenosimo priču o njenim novim uratcima.

Na njezinom novom albumu znakovita naziva ”Međimurje” naći će se dvanaest pjesama posvećenih Marijinom rodnom kraju, među kojima su tradicionalne međimurske popevke i nekoliko autorskih pjesama. U simfonijskim aranžmanima ruskog skladatelja Alexa Pashkova tradicionalne pjesme poput “Ljubav se ne trži”, “Međimurje, kak si lepo zeleno”, “Marica je fajn snešica” i ostale, zaživjele su u zadivljujućoj glazbenoj formi, a za vrhunsku izvedbu su osim Marije zaslužni i članovi Varaždinskog komornog orkestra kojim je dirigirao Matija Fortuna.

– Pjesmom ‘Ljubav se ne trži’ otvaram ljubavnu tematiku na koju se nastavlja niz tradicionalnih pjesama u kojima Marica, fajn snešica priča svoju priču o dvije različite generacije, u ovom slučaju dvije generacije zaljubljenih. Roditelji pričaju o svojem zaljubljivanju i zbližavanju na počecima prošlog stoljeća upravo onda kad i sama Marica otkriva svoju ljubav života. Prava i istinska ljubav im daje potpunu slobodu, pravi smisao i veselje života i s takvim velikim ispunjenim srcem ostvaruju želju za ostankom u svom rodnom kraju, čuvajući i poštujući svoju kulturu i tradiciju – iz srca poručuje Marija.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bistro Funk treći put proglašen najboljom kućicom Burger Weekenda

Treću godinu zaredom najboljim burgerom čakovečkog Burger Weekenda može...

Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski osvojio još jedno zlato

Članovi Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski se s 17....

Slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana

Sveti Florijan zaštitnik je vatrogasaca, a njegov se lik...

Dar “Prijatelja kluba” NK Graničaru Kotoriba

U petak je grupa navijača i simpatizera NK Graničar Kotoriba...